Peste 300 de evenimente, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/peste-300-de-evenimente-la-festivalul-international-de-teatru-de-la-sibiu/

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), care se va desfăşura între 6 şi 15 iunie, întâmpină publicul cu peste 300 de evenimente, la care vor participa circa 2.500 de artişti şi invitaţi, a anunţat, miercuri, la o conferinţă de presă, Constantin Chiriac, preşedintele FITS.

Un articol de Petre Ivan|22 mai 2014

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, aflat la cea de-a XXI-a ediţie, se va desfăşura timp de zece zile, între 6 şi 15 iunie. Constantin Chiriac, preşedintele festivalului, a spus că se aşteaptă ca un număr de 62.000 de spectatori să participe în fiecare zi la cele 381 de evenimente din cele 66 de spaţii, informează Mediafax.

La festival participă circa 2.500 de artişti şi invitaţi din 70 de ţări.chiriac

„Anul acesta sărbătorim un alt fel de majorat, la 21 de ani, pe stil american”, a declarat Constantin Chiriac.

Printre secţiunile care alcătuiesc Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) 2014 se numără teatru, dans, muzică, circ, spectacole de stradă, carte, film, expoziţii, platformă de arte vizuale, întâlnirea şcolilor şi a academiilor de teatru, conferinţe şi seminarii, ateliere şi spectacole lectură „Virgil Flonda”.

Tema din acest an a festivalului este „Unicitate în diversitate”

„Lupta de a prezenta excelenţa în artele spectacolului din România şi din lume, într-o bogăţie a diversităţii, dezvoltă un festival piramidal, în care vedetele stau alături de începători şi experimentul, alături de patrimoniu”, este de părere Constantin Chiriac, preşedintele FITS.

sibiuLa Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, publicul va putea admira expoziţii de fotografie, de măşti, de pictură, dar poate participa şi la diverse ateliere.

De asemenea, vor avea loc conferinţe, lansări de carte, spectacole-lectură şi film, la care vor participa invitaţi speciali, precum Wajdi Mouawad, George Banu, Vlad Russo, Alex Adam, François Berreur, Marin Mălaicu-Hondrari, Alexa Visarion, Alexandra Badea, Peca Ştefan, Noel Witts, Rareş Moldovan, Neil LaBute, Julia Holewińska.

Spectacolele francofone ocupă, încă o dată, un loc important în programul festivalului.

13 spectacole vor fi prezentate la Sibiu, pe scenă, în stradă şi în săli de concerte, şi vor fi acompaniate de proiecţii de filme, conferinţe, lecturi şi lansări de carte.sibiu

Anul acesta, mai multe spectacole franceze invitate vor fi prezentate în turneu prin România, oferind publicului din Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Rădăuţi şansa să vadă unele dintre cele mai importante producţii teatrale recente.

Totodată, Constantin Chiriac a precizat, în conferinţă, că Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu reprezintă cel de-al treilea eveniment dedicat artelor spectacolului din Europa, ca amploare şi dimensiune, după Festivalul Internaţional de la Edinburgh (Marea Britanie) şi Festivalul de la Avignon (Franţa).

Programul de spectacole al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu poate face obiectul unor modificări, iar varianta actualizată a programului este disponibilă pe www.sibfest.ro, notează Mediafax.

Până în acest moment, au fost vândute aproape jumătate dintre biletele disponibile pentru festival, iar 11 spectacole sunt sold out, potrivit preşedintelui FITS.

Foto cu Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu – facebook, www.sibfest.ro

18
/01
/24

Teatrul azi lasă în urmă anul 2023 cu numărul dublu 11-12, care are în centrul atenţiei cea de-a 33-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru – FNT2023. Eveniment de amploare, ce a pus viaţa teatrală românească într-o lumină nouă sub tema „Laboratoarele sensibilului”, a reprezentat subiectul la care au fost invitați să reflecteze specialiști și jurnaliști din domeniu.

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.

18
/01
/24

Prima expoziția a anului 2024 din programul curatorial al galeriei Arsmonitor este totodată și un prim solo-show dedicat artistului vizual Răzvan Neagoe, unul din artiștii reprezentați de galerie.

17
/01
/24

Din 16 ianuarie, filmul Klaus & Barroso, cu Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Adrian Nicolae rulează în cinematografele din toată țara, distribuită de Forum Film. În Republica Moldova filmul va rula din 18 ianuarie, pe ecranele Cineplex.