Picnic sonor în curtea Muzeului Enescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/picnic-sonor-%c3%aen-curtea-muzeului-enescu/

Muzică de pian şi street food. Duminica aceasta ieşim cu toţii în grădina Muzeului Naţional „George Enescu”.

Un articol de Liliana Matei|5 mai 2018

Pe 6 mai, grădina Muzeului Național „George Enescu” își deschide porțile pentru un eveniment cu totul și cu totul special. O duminică lejeră, în grădină, la iarbă verde, cu soare, muzică și multă energie pozitivă.

Picnicul începe matinal la ora 11.00 și are toate ingredientele necesare unei zile perfecte de duminică: grădină verde, soare, vizită în muzeu, muzică și mâncare delicioasă, pentru când îți va fi foame. După ce ți-ai băut cafeaua de la Dose Cafe și ai prins ceva energie, te invităm să faci o vizită în muzeu. Vei avea șansa să descoperi operele artistului, dar și o parte din instrumentele pe care le-a folosit de-a lungul carierei. Bănuim că între timp ți se va face foame de prânz, așa că Simbio va pregăti mâncare ca acasă pentru toată familia, iar Bao Van va aduce o selecție de sandvișuri taiwaneze. Dulcele va fi livrat de Delicii pe roți, iar înghețata artizanală de Puro e Bio. Completăm „coșul de picnic” cu o selecție de cocktailuri unice pregătite de FIX me a drink, cu beri artizanale de la Ground Zero și cidru Clarks.

Ne întoarcem la muzică: într-un loc precum grădina lui Enescu, nu am avut de ales și am adus un ‘connaiseur’ și iubitor de muzică în prezența lui TZUC. El va avea grijă să creeze atmosfera, tranziționând de la wake-up mood până la ultima bere. Și asta nu e tot. Pianistul Cristian Radu îl va întrerupe pe TZUC pentru un moment și va performa în grădină o selecție secretă numai de el știută.

Așadar, în câteva cuvinte: o zi însorită de duminică, de la 11:00-21:00, stat la palavre, cu o porție de mâncare bună și băuturi artizanale, asezonate cu un strat de muzică bună permanentă, servite cu zâmbete în curtea Muzeului Național „George Enescu”. Ne vedem acolo, să încheiem săptămâna cum se cuvine.

Accesul la picnic este gratuit.

Vizita la muzeu va fi de 6 RON. Elevii, studenții, bătrânii vor avea o reducere de 50%.

Un eveniment bike, kid friendly.

15
/01
/16

Nana Mouskouri va susține un concert la Sala Palatului, pe 5 martie, evenimentul fiind cuprins în turneul "Happy Birthday". Recitalul artistei, care va fi acompaniată de instrumentiști francezi, va cuprinde șlagărele care au făcut-o celebră.

12
/01
/16

Victor Wooten revine în București, după show-ul sold-out din 2014, pe 10 noiembrie, la Sala Radio. Cea mai sonoră prezență din istoria chitarei bas, americanul Wooten a primit la doar 8 ani porecla „Asul Basului”, a trecut la „Titanul din Tennesee”, pentru ca apoi să fie comparat cu Michael Jordan, pentru performanțele sale fabuloase.

12
/01
/16

Ansamblul Imago Mundi va susține miercuri, de la ora 15,00, un scurt recital la Aeroportul Internațional "Henri Coandă" București (Terminalul Plecări), înaintea decolării spre New York, unde formația va concerta cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

11
/01
/16

Ca o continuare a atmosferei de sărbătoare imprimate de concertul de Anul Nou de la Viena - devenit o tradiție și un reper muzical european, eveniment ce se derulează începând din 1939, pe 1 ianuarie, în celebra sală de concerte Musikverein - Orchestra Națională Radio vă invită la primul ei concert din 2016 : Seară vieneză la Sala Radio. 

11
/01
/16

Legendarul muzician britanic David Bowie a murit, duminică, la vârsta de 69 de ani. Cântăreţul ale cărui albume s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial, suferea de cancer. Ultimul videoclip lansat de Bowie, pe 7 ianuarie, a fost "Lazarus", o piesă de pe albumul "Blackstar", în care Bowie apare pe un pat de spital şi cu ochii bandajaţi.

11
/01
/16

Un documentar al regizorului american Spike Lee despre Michael Jackson va fi pus în vânzare la 26 februarie, simultan cu reeditarea albumului 'Off the Wall', potrivit unui comunicat publicat pe site-ul regretatului artist care a murit în 2009.

08
/01
/16

Atunci când era îndrăgostită, lui Edith Piaf i se părea că aceea e prima şi ultima ei iubire, cea care se întâmplă o singură dată. A declarat că a iubit un singur om, pe Marcel Cerdan, dar toată viața l-a așteptat pe Théo Sarapo. În rest, povestea ei a pendulat între triumfuri, căderi, alcool, morfină și spiritism.

07
/01
/16

Pentru primul eveniment al anului 2016, Stagiunea de marţi seara de la Ateneul Român a programat un recital inedit în care duo-ul alcătuit din Fernanda Romila şi Dan Racoveanu propune lucrari interpretate la spinetă și orgă.

06
/01
/16

Maestrul de pe podium este una dintre figurile emblematice ale muzicii clasice. Dă din mâini și muzica se naște parcă din mișcările lui... Dar cum se poate ca un singur om, fără să scoată vreun sunet, înarmat cu doar o bucățică de lemn, să fie responsabil de rezultatul sonor a sute de persoane?

06
/01
/16

Primul concert al anului 2016 la Sala Radio va avea loc miercuri, 13 ianuarie, ora 19.00 şi stă sub semnul recunoştinței. Orchestra de Cameră Radio dedică acest eveniment memoriei dirijorului LUDOVIC BÁCS. Pentru mai bine de cinci decenii, cariera artistică a muzicianului a fost strâns legată de ansamblurile muzicale Radio România şi mai ales de Orchestra de Cameră Radio.

06
/01
/16

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie 2016, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului". Evenimentul, organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu" şi TVR, îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe împreună cu invitații săi.