Picturi ale maeştrilor români, estimate la peste 1 milion de euro, la Licitaţia de Toamnă Artmark
https://www.ziarulmetropolis.ro/picturi-ale-maestrilor-romani-estimate-la-peste-1-milion-de-euro-la-licitatia-de-toamna-artmark/

Mai multe capodopere semnate de 100 de maeştri ai picturii româneşti, a căror valoare totală se ridică la peste 1 milion de euro, vor fi prezentate în cadrul Licitaţiei de Toamnă – Mari Maeştri ai Picturii Româneşti, organizată de Artmark pe 31 octombrie. Cu ocazia celei mai importante licitaţii de artă a sezonului, Artmark îi […]

Un articol de |17 octombrie 2012

Mai multe capodopere semnate de 100 de maeştri ai picturii româneşti, a căror valoare totală se ridică la peste 1 milion de euro, vor fi prezentate în cadrul Licitaţiei de Toamnă – Mari Maeştri ai Picturii Româneşti, organizată de Artmark pe 31 octombrie.

Cu ocazia celei mai importante licitaţii de artă a sezonului, Artmark îi celebrează pe cei mai valoroşi pictori români, ale căror opere domină în prezent topul tranzacţiilor de artă din România. Ediţia din acest an a Licitaţiei de Toamnă prezintă 135 de capodopere semnate de 100 de maeştri ale căror opere au fost vândute în licitaţii publice în perioada anilor 1990 – 2012.

Astfel, nu va lipsi Nicolae Tonitza, deţinătorul recordului pentru cea mai scumpă operă de artă tranzacţionată vreodată pe piaţa românească – pictura „Nud în iatac” (290.000 de euro, Licitaţia de Iarnă Artmark 2011). La această ediţie a Licitaţiei de Toamnă, pictorul va fi prezent cu tabloul „Catrina”, o operă ce o reprezintă pe fiica artistului pozând într-o postură erotică, de micuţă Lolita, amintind de personajele pubere ale lui Balthus, Egon Schiele şi Ernst Ludwig Kirchner. Lucrare unică, de o deosebită valoare, tabloul este evaluatla o suma între 100.000 şi 200.000 de euro.

Tot pe 31 octombrie va fi licitată opera „Natură statică cu flori, carte şi lămâi”, estimată la 10.000 – 16.000 de euro, semnată de Alexandru Ciucurencu, provenind din colecţia filosofului şi poetului Lucian Blaga, achiziţionată de acesta direct din atelierul artistului, cu banii câştigaţi în urma traducerii operei „Faust”.

 

Sursa: Mediafax

30
/01
/15

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „O lacrimă de fată” (1980), regizat de Iosif Demian, este unul dintre cele mai originale filme româneşti realizate în timpul comunismului, polemizând prin stilul său modern şi energic cu falsitatea care caracteriza cinematografia oficială a vremii.

30
/01
/15

Realizatorul TV Cătălin Ştefănescu se alătură personalităţilor care au acceptat să-şi arate calităţile de librar şi va lua parte, miercuri, de la ora 19.00, la campania "Librar pentru o zi", iniţiată de librăria Bizantină din Bucureşti.

29
/01
/15

Caragiale, egoist și manipulator, a știut să se joace întotdeauna cu aparențele, jonglând și în viața reală cu slăbiciunile oamenilor. Aceasta este povestea unei treceri de la apucăturile unui insolent care se izola de societate, mâncând pe ascuns mămăligă cu ceapă, la aparițiile lui de gentleman înarmat cu citate din iluminiștii francezi.

29
/01
/15

Prima ediție din anul 2015 a Trialogurilor la ARCUB are loc joi, 12 februarie, începând cu ora 19.00, la Ceainăria ARCUB (Str. Batiște 14). Sub motto-ul „În dulcele stil... folk”, acest eveniment se bucură de prezența a trei dintre personalitățile cu adevărat marcante ale lumii muzicale românești: Mircea Baniciu, Nicu Alifantis și Doru Ionescu.

28
/01
/15

"Timbuktu", un lungmetraj regizat de mauritanul Abderrahmane Sissako, despre Sahelul confruntat cu jihadismul, şi comedia populară "La Famille Bélier", regizată de francezul Eric Lartigau, despre universul surzilor, figurează printre peliculele nominalizate la premiul César pentru cel mai bun film.