„Pisica verde“ și „Pantofii Sarei“, astăzi, la Teatrul Metropolis, în Festivalul Vocea Teatrului Licean Bucureștean
https://www.ziarulmetropolis.ro/pisica-verde-si-pantofii-sarei-astazi-la-teatrul-metropolis-in-festivalul-vocea-teatrului-licean-bucurestean/

Astăzi, 9 iunie, la Teatrul Metropolis, în Sala Centenar, de la orele 17.00, elevii Colegiului Naţional Mihai Eminescu vor juca spectacolul PISICA VERDE, iar în Sala Olga Tudorache, de la orele 18.30, elevii Liceului Teoretic Decebal vor juca spectacolul PANTOFII SAREI, în cadrul Festivalului Vocea Teatrului Licean Bucureştean.

Un articol de Ziarul Metropolis|9 iunie 2022

Intrarea este liberă, fără rezervări făcute în prealabil. Locurile disponibile vor fi ocupate în ordinea sosirii spectatorilor, în limita capacității sălilor.

La prima ediție a Festivalului Vocea Teatrului Licean Bucureștean, șase spectacole de teatru având în distribuție elevi din 5 licee bucureștene sunt susținute în fața publicului larg, în perioada 6-10 iunie, pe scenele unor importante teatre bucureștene.

Demarat la inițiativa Primăriei Municipiului București, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism și cu dedicarea totală a PROEDUS, proiectul Vocea Teatrului Licean Bucureștean a pus laolaltă trupe de teatru din 5 licee bucureștene și profesioniști din teatrele MIC, METROPOLIS, EVREIESC DE STAT, BULANDRA și DRAMATURGILOR cu scopul de a iniția elevii pasionați de arta spectacolului în tainele profesiei de actor.

S-a creat astfel o platformă de lucru prin care se urmărește ca fenomenul cultural veritabil să fie promovat în rândul tinerelor generații, facilitându-le astfel descoperirea unor noi forme de exprimare, creativitatea, dezvoltarea pozitivă a imaginației și ocuparea timpului liber de-o manieră sănătoasă, fizică și intelectuală.

Liceele care au deschis programul din acest an sunt Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes, Liceul Teoretic Decebal, Colegiul Național Mihai Eminescu, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Național Gheorghe Lazar, iar pregătirea spectacolelor alături de profesioniștii din teatru s-a desfășurat în perioada 01.09.2021-31.05.2022.

Programul integral al Festivalului Vocea Teatrului Licean Bucureștean:

– 6 iunie, la Teatrul de Comedie – sala Radu Beligan, de la orele 17.00, elevii Colegiului Național de Arte Dinu Lipatti vor juca spectacolul GHICI GHICITOAREA MEA… DE VREI SA FII A MEA, iar de la orele 19.00, elevii Colegiului Național de Informatică Tudor Vianu vor juca spectacolul GREASE;

– 9 iunie, la Teatrul Metropolis, în Sala Centenar, de la orele 17.00, elevii Colegiului Național Mihai Eminescu vor juca spectacolul PISICA VERDE, iar în Sala Olga Tudorache, de la orele 18.30, elevii Liceului Teoretic Decebal vor juca spectacolul PANTOFII SAREI;

– 10 iunie, la Teatrul Bulandra – sala Toma Caragiu, de la orele 14.30, elevii Colegiului Național Gheorghe Lazar vor juca spectacolul 12 OAMENI FURIOSI, iar de la orele 16.00, elevii Liceului Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes vor juca spectacolul CABARETUL CUVINTELOR;

În ziua de 7 iunie, elevii vor avea posibilitatea de a vedea teatrul și din spatele scenei prin workshop-ul tehnic pus cu amabilitate la dispoziție de Teatrul Țăndărică, iar în data de 8 iunie vor discuta despre viață și teatru cu Pavel Bartoș, Vlad Zamfirescu și alți invitați surpriză.

Regalul cultural, se va termina în data de 10 iunie, în Sala Mare a Teatrului Țăndărică cu gala de premiere a Festivalului Vocea Teatrului Licean Bucureștean, unde spectacolele vor fi jurizate de personalități ale teatrului național dintre care îi menționăm pe Călin Mocanu, managerul Teatrului Țăndărică, actrițele Maria Julieta Georoiu, Anca Sigartău și Crina Matei, și Bogdana Darie – conferențiar universitar doctor la Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” București.

Festivitatea de premiere va fi precedată de spectacolul trupei Victory of Art, o trupă de succes alcătuită din elevii mai multor unități de învățământ și care au ajuns deja să își facă un nume în lumea cultural-artistică.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.

31
/10
/23

Montări jucate des cu casa închisă, cunoscuți dramaturgi români contemporani și internaționali, proiecte câștigătoare ale programului StarT. Alchimia suferinței, larghețea sufletului uman, frumusețile și grozăviile lumii noastre, povești cu ecouri largi pentru tineri și adulți – din 3 noiembrie.