Ploieşti: Vineri, a XIII-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare a Muzicii Folk
https://www.ziarulmetropolis.ro/ploiesti-vineri-a-xiii-a-editie-a-concursului-national-de-interpretare-a-muzicii-folk/

Cea de-a XIII-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare a Muzicii Folk ”Festivalul Castanilor – In memoriam Gabi Dobre” va avea loc vineri şi sâmbătă, în municipiul Ploieşti, în finala festivalului urmând să participe 18 concurenţi (12 grupuri şi şase solişti) din 15 oraşe ale ţării. Potrivit unui comunicat al Primăriei Ploieşti remis, miercuri, presei, […]

Un articol de |3 octombrie 2012

Cea de-a XIII-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare a Muzicii Folk ”Festivalul Castanilor – In memoriam Gabi Dobre” va avea loc vineri şi sâmbătă, în municipiul Ploieşti, în finala festivalului urmând să participe 18 concurenţi (12 grupuri şi şase solişti) din 15 oraşe ale ţării.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Ploieşti remis, miercuri, presei, finaliştii au fost aleşi la preselecţia care a avut loc pe 22 septembrie şi la care au fost înscrişi 26 de concurenţi.

Festivalul va debuta vineri, la ora 17,00, la Teatrul ”Toma Caragiu” din Ploieşti, cu concursul de interpretare a muzicii folk, urmat de recitaluri susţinute de Andrei Păunescu şi Trupa ”Totuşi”, Daniel Iancu, Vasile Şeicaru & Victor Hoajă (clape).

Gala Laureaţilor este programată sâmbătă, de la ora 18,00, evenimentul fiind urmat de alte recitaluri susţinute de Alexandra Andrei şi invitaţii Iulian Anghel, Cosmin Văman, Mike Godoroja & Blue Spirit – proiectul ROOTS şi Mircea Baniciu.

Invitaţi la festival sunt şi Ovidiu Scridon, Bogdan Grosu, Florin Camen, Iulia EM & Titus Constantin.

De asemenea, o seară dedicată muzicii folk va fi organizată, duminică, de Casa de Cultură ”I.L.Caragiale” a municipiului Ploieşti la un pub din centrul oraşului, în vederea promovării laureaţilor ediţiilor anterioare ale festivalului.

 

Sursa: Agerpres

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.