Ploieşti: Vineri, a XIII-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare a Muzicii Folk
https://www.ziarulmetropolis.ro/ploiesti-vineri-a-xiii-a-editie-a-concursului-national-de-interpretare-a-muzicii-folk/

Cea de-a XIII-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare a Muzicii Folk ”Festivalul Castanilor – In memoriam Gabi Dobre” va avea loc vineri şi sâmbătă, în municipiul Ploieşti, în finala festivalului urmând să participe 18 concurenţi (12 grupuri şi şase solişti) din 15 oraşe ale ţării. Potrivit unui comunicat al Primăriei Ploieşti remis, miercuri, presei, […]

Un articol de |3 octombrie 2012

Cea de-a XIII-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare a Muzicii Folk ”Festivalul Castanilor – In memoriam Gabi Dobre” va avea loc vineri şi sâmbătă, în municipiul Ploieşti, în finala festivalului urmând să participe 18 concurenţi (12 grupuri şi şase solişti) din 15 oraşe ale ţării.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Ploieşti remis, miercuri, presei, finaliştii au fost aleşi la preselecţia care a avut loc pe 22 septembrie şi la care au fost înscrişi 26 de concurenţi.

Festivalul va debuta vineri, la ora 17,00, la Teatrul ”Toma Caragiu” din Ploieşti, cu concursul de interpretare a muzicii folk, urmat de recitaluri susţinute de Andrei Păunescu şi Trupa ”Totuşi”, Daniel Iancu, Vasile Şeicaru & Victor Hoajă (clape).

Gala Laureaţilor este programată sâmbătă, de la ora 18,00, evenimentul fiind urmat de alte recitaluri susţinute de Alexandra Andrei şi invitaţii Iulian Anghel, Cosmin Văman, Mike Godoroja & Blue Spirit – proiectul ROOTS şi Mircea Baniciu.

Invitaţi la festival sunt şi Ovidiu Scridon, Bogdan Grosu, Florin Camen, Iulia EM & Titus Constantin.

De asemenea, o seară dedicată muzicii folk va fi organizată, duminică, de Casa de Cultură ”I.L.Caragiale” a municipiului Ploieşti la un pub din centrul oraşului, în vederea promovării laureaţilor ediţiilor anterioare ale festivalului.

 

Sursa: Agerpres

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.