Poarta Sărutului va fi restaurată
https://www.ziarulmetropolis.ro/poarta-sarutului-va-fi-restaurata/

Managerul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi”, Adina Andriţoiu, a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, ca a reluat demersurile pentru restaurare a Porţii Sărutului. Acesta a precizat că a mers la Bucureşti, la Ministerul Culturii, alături de viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Iulia Vână, unde a discutat despre restaurarea operelor sculptorului Constantin Brâncuşi şi […]

Un articol de Andrada Văsii|6 februarie 2013

Managerul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi”, Adina Andriţoiu, a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, ca a reluat demersurile pentru restaurare a Porţii Sărutului.

Acesta a precizat că a mers la Bucureşti, la Ministerul Culturii, alături de viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Iulia Vână, unde a discutat despre restaurarea operelor sculptorului Constantin Brâncuşi şi a susţinut grăbirea organizării licitaţiei pentru restaurarea Porţii Sărutului.

Pentru acest proces de restaurare, a fost alocată suma de 380.000 de lei.

„Poarta Sărutului este introdusă în Planul Naţional de Restaurare, acest lucru este stabilit, trebuie organizată licitaţia pentru execuţia lucrărilor. În ceea ce priveşte Coloana fără Sfârşit, avem avizul, nu a fost introdusă în Planul Naţional de Restaurare, şi a fost încă una din problemele pe care noi le-am supus atenţiei Ministerului Culturii. Acolo este vorba de exfolierea lacului de protecţie, sunt anumite zone unde sunt vizibile petele şi este nevoie să se facă o relăcuire. Vom continua să menţinem legătură cu ministerul şi în ce priveşte această problemă”, a spus managerul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi”.

O altă responsabilitate a Centrului „Constantin Brâncuşi” este întreţinerea şi curăţarea operelor din piatră, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul unor experţi restauratori, iar anul acesta piesele vor fi supuse acestui proces.

Sursa: Agerpres

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.