Portret In memoriam Mircea Albulescu, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/portret-in-memoriam-mircea-albulescu-la-tvr-2/

În 8 aprilie 2017, se va implini 1 an de la dispariţia marelui actor Mircea Albulescu. După o viaţă dăruită artei spectacolului, Mircea Albulescu lasă în urmă o operă artistică de neuitat. Portretul, difuzat în această seară, de la ora 20.10, la TVR 2, aduce la lumină fragmente din teatru şi film în care îndrăgitul actor a fost protagonist. Momentul “In memoriam Mircea Albulescu” va fi urmat de spectacolul “Patima de sub ulmi”, de Eugen O’Neill, cu Mircea Albulescu în distribuţie.

Un articol de Petre Ivan|3 aprilie 2017

Portret – „In Memoriam Mircea Albulescu”. Despre Mircea Albulescu au mărturisit actorii Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Marius Bodochi, Dan Tudor, Ovidiu Cuncea, regizorul Alexa Visarion.

Mircea Albulescu a fost într-un pariu cu rămânerea sa în istorie. S-a dăruit marelui public şi a lăsat în urma sa o importantă operă teatrală şi cinematografică. Iorgu Constantin Albulescu (n. în 4 octombrie 1934, în București – d. în 8 aprilie 2016, Bucureşti) a fost  profesor universitar (doctor în arte), publicist, poet, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală si Cinematografică din Bucureşti, în 1956 la clasa profesoarei  Aura Buzescu. În cele şase decenii de carieră artistică a realizat sute de roluri pe scenele teatrelor bucureştene – Teatrul Municipal, Teatrul de Comedie, Teatrul Naţional din Bucureşti.

A realizat peste 100 de roluri în filme semnate de cei mai importanţi regizori din România. A interpretat roluri memorabile în teatrul radiofonic pe care-l considera cea mai prodigioasă dintre activităţile sale artistice.

Patima de sub ulmi

Patima de sub ulmi

Autor a numeroase volume de versuri, a obţinut  de-a lungul timpului numeroase premii şi distincţii printre care şi Ordinul Cultural Steaua  României în grad de Comandor. Din anul 2011, are o stea care-i poartă numele pe Aleea Celebrităţilor.

* * *

„Patima de sub ulmi”

În distribuție: Mircea Albulescu, Adriana Trandafir, Florin Piersic jr., Valentin Teodosiu, Constantin Cotimanis.

Adaptare: Dinu Cernescu, Traducere: Petre Comărnescu, Ilustrația  muzicală: Lidia Danciu, Scenografia decor: Dumitru Georgescu, Scenografie costume: Eugenia Botănescu, Imaginea: George Grigorescu, Redactor: Ioana Prodan, Regia: Dinu Cernescu

Program de difuzare:

TVR 2: luni, 3 aprilie, de la ora 20:40, TVR 3: sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 20:00, TVR MOLDOVA: sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 15:50

Foto:  Mircea Albulescu – tvr.ro

14
/05
/23

Înotul sincron într-o lume care-și trăiește agonia pe ritmuri stranii, imagini care combină poezia cu absurdul, o nonpoveste despre omul aflat pe drumul spre dezintegrare...

12
/05
/23

Pe 13 mai are loc lansarea celui de-al doilea album EYEDROPS „Găsit. Rătăcit. Regăsit. Pierdut.” cu un concert „extraordinaire” în Iași, la Underground Pub. Găsirea, Rătăcirea, Regăsirea și Pierderea cuprind un turneu care îi poartă pe băieți și pe noul lor album prin 11 orașe din țară.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

12
/05
/23

Colegi, prieteni pe scenă și în viață, actori legendari ai teatrului românesc – Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Alexandru Repan, Catrinel Dumitrescu, Emilia Dobrin, Mircea Diaconu și Dana Dogaru – au împărtășit aseară, pe scena Teatrului Nottara, amintiri, povești de la repetiții și din culise despre inegalabilul George Constantin, de la a cărui naștere s-au împlinit, pe 3 mai, 90 de ani.

11
/05
/23

Extinction Room (Hopeless.) – instalația audio performativă este alcătuită din înregistrări ale unor specii de păsări pe cale de dispariție, explorând ideea de natură și reprezentarea acesteia pe scena artistică și culturală, într-un moment în care specialiștii de mediu au ridicat puternice semnale de alarmă. Performance-ul este prezentat la București, la Teatrelli, pe 13 mai, de la ora 19.00, grație unei noi colaborări între Goethe-Institut și creart/Teatrelli.

11
/05
/23

MoBU, Târgul Internațional de Artă Contemporană București, își deschide porțile pentru vizitatori vineri, 19 mai, ora 14:00, la Romaero Băneasa și anunță programul de evenimente culturale conexe la care se poate participa în baza biletelor la târg.