Povesti in imagini, benzi desenate, comicsuri la Galeria Galateca
https://www.ziarulmetropolis.ro/povesti-in-imagini-benzi-desenate-comicsuri-la-galeria-galateca/

O expoziţie cu tema „Poveşti în imagini, benzi desenate, comicsuri” va fi găzduită, din 7 decembrie până în 17 februarie, de Galeria Galateca, situată la parterul Bibliotecii Centrale Universitare.   Potrivit sursei citate, 14 artişti reprezentativi îşi vor expune lucrările, unele dintre ele prezentate pentru prima dată publicului, ce acoperă o perioadă de 90 de […]

Un articol de Andrada Văsii|7 decembrie 2012

O expoziţie cu tema „Poveşti în imagini, benzi desenate, comicsuri” va fi găzduită, din 7 decembrie până în 17 februarie, de Galeria Galateca, situată la parterul Bibliotecii Centrale Universitare.

 

Potrivit sursei citate, 14 artişti reprezentativi îşi vor expune lucrările, unele dintre ele prezentate pentru prima dată publicului, ce acoperă o perioadă de 90 de ani de evoluţie a benzii desenate.

Acestea poartă semnăturile lui Ary Murnu, Burschi Gruder, Puiu Manu, Livia Rusz, Matty Aslan, Radu Duldurescu, Sandu Florea, Ioan Mihaescu, Mircea Arapu, Valentin Tanase, Tudor Popa, Alexandru Ciubotariu, Matei Branea şi Cristian Dârstar.

O aplicaţie pentru iPAD creată pentru Galateca va permite vizualizarea unor noi episoade semnate de autorii expuşi şi completarea expoziţiei cu multe informaţii şi imagini.

Expuse în regim de muzeu, benzile desenate alese de curator au inspirat o colecţie de obiecte, de la agende şi afişe, la cărţi poştale sau bijuterii în stil BD.

Pe durata expoziţiei Galateca a pregătit lansări de proiecte editoriale BD, ateliere de creaţie şi evenimente de celebrare a designului de obiect.

 

 

Sursa: Agerpres

19
/11
/13

Cel mai nou proiect al regizorului Radu Jude, „Inimi cicatrizate“, a fost selectat în cadrul ,,Coproduction Village” la ,,Festival De Cinema Europeen des Arcs”. Evenimentul va avea loc luna viitoare, în perioada 14-17 Decembrie 2013, în Alpii francezi.

19
/11
/13

CRONICĂ DE CARTE „Dicţionar subiectiv al realizatorilor filmului românesc“ (Editura Polirom, 2013), cea mai nouă carte a criticului de film Tudor Caranfil, conţine numeroase verdicte critice ratate, în special la cineaşti de valoare.

18
/11
/13

MEMORIA CULTURALĂ Într-un articol publicat în februarie 1957 în revista „Teatrul“, Liviu Ciulei arăta câteva dintre secretele care îi făceau pe actori să strălucească pe scenă. Reproducem integral „micul dicţionar de măşti“ al lui Liviu Ciulei.