Poziṭia Copilului- reacṭii în presa strãinã
https://www.ziarulmetropolis.ro/pozi%e1%b9%adia-copilului-reac%e1%b9%adii-in-presa-straina/

Fiind câştigãtor al Ursului de Aur, filmul românesc Poziṭia Copilului beneficiazã în ultimele zile de numeroase critici favorabile din partea publicaṭiilor de specialitate.   Site-ul Hollywoodreporter vorbeşte despre filmul Poziṭia Copilului drept un produs cultural focusat care prezintã portretul tragic-comic al unei mame dominante. Filmul Poziṭia Copilului, deşi vãzut puṭin prea dramatic, apare în viziunea […]

Un articol de Andrada Văsii|18 februarie 2013

Fiind câştigãtor al Ursului de Aur, filmul românesc Poziṭia Copilului beneficiazã în ultimele zile de numeroase critici favorabile din partea publicaṭiilor de specialitate.

 

Site-ul Hollywoodreporter vorbeşte despre filmul Poziṭia Copilului drept un produs cultural focusat care prezintã portretul tragic-comic al unei mame dominante. Filmul Poziṭia Copilului, deşi vãzut puṭin prea dramatic, apare în viziunea celor de laHollywoodreporter drept o peliculã cu un scenariu admirabil; Cãlin Peter Netzer a fost receptat drept un regizor talentat, care a folosit scenariul la maxim şi a dat viaṭã unor momente comice balansate excepṭional de cãtre finalul tragic.

 

Personajul din Poziṭia Copilului interpretat de cãtre  Luminiṭa Gheorghiu a fost receptat drept unul care ṭine întreg dramatismul filmului. Scena de început o prezintã din postura femii care discutã cu prietena sa despre Barbu, fiul ei, care o ignora  de câteva luni.

 

In continuare, Poziṭia Copilului beneficiazã de critici favorabile din partea site-urilor de specialitate.

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.