Prânz caritabil cu Nae Caranfil
https://www.ziarulmetropolis.ro/pranz-caritabil-cu-nae-caranfil/

În luna noiembrie, Merci Charity Boutique împreună cu Acuarela Bufet organizează Charity Lunch #8 – un prânz pentru tine sau un cadou special oferit unui prieten, cu o personalitate pe care o admiră. Luni, 23 noiembrie, două persoane pot lua prânzul cu regizorul şi scenaristul Nae Caranfil.

Un articol de Ziarul Metropolis|13 noiembrie 2015

Fondurile obținute din donația participanților îl vor aduce pe Moş Crăciun, pentru prima dată în casele a 163 de copii dintr-o comună din judeţul Mureş.

Invitaţii din primele şapte ediţii au fost jucătorul de tenis Horia Tecău, actorul Marius Manole, jurnalistul Alex Dima, criticul de film Irina Margareta Nistor, actriţa Oana Pellea, doctorul Raed Arafat şi Dan Bulucea, CEO Google.

INFO

Dacă vrei să iei prânzul cu regizorul şi scenaristul Nae Caranfil sună la 0752.593.736/ 0726.008.152.

Două locuri disponibile.

MCB este o organizație nonprofit ce a înființat primul Concept Store caritabil din țară. Scopul asociației este de a oferi sprijin cauzelor umanitare, având în prim plan copiii cu probleme medicale și sociale.

Proiecte în derulare: Zâna Merciluță (asigurăm tratament stomatologic atât copiilor cu afecţiuni oncologice cât și copiilor ce provin din familii defavorizate), HABARNAM – cultură pentru copii (interacțiunea copiilor, cazuri medicale sau sociale, cu zona culturală), Îndrăznește să visezi (proiect adresat copiilor aflați într-un stadiu avansat al bolii, cărora le îndeplinim un vis/o dorință), Mâine pentru copii ( susținerea unor copii foarte talentați).

Acuarela Bufet este o braserie și iaurterie cu mâncare internațională reinterpretată în stil românesc.

FOTO: imagine din emisiunea Nocturne, de la TVR

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.