Pregătiţi-vă pentru cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă „B-FIT in the Street“!
https://www.ziarulmetropolis.ro/pregatiti-va-pentru-cea-de-a-v-a-editie-a-festivalului-international-de-teatru-de-strada-b-fit-in-the-street/

Între 30 mai şi 2 iunie, peste 200 de artişti renumiţi în Europa vor evolua într-o desfăşurare de forţe artistice de anvergură. Principalele spaţii în care publicul se poate întâlni cu noul trend al „spectacolului de cetate“ sunt: Piaţa George Enescu, Piaţa Universităţii (zona statuilor) şi intersecţia Lipscani – Carada, din Centrul Istoric al Bucureştiului.

Un articol de Andrada Văsii|27 mai 2013

Între 30 mai şi 2 iunie, peste 200 de artişti renumiţi în Europa vor evolua într-o desfăşurare de forţe artistice de anvergură. Principalele spaţii în care publicul se poate întâlni cu noul trend al „spectacolului de cetate“ sunt: Piaţa George Enescu, Piaţa Universităţii (zona statuilor) şi intersecţia Lipscani – Carada, din Centrul Istoric al Bucureştiului.

Aflat la cea de-a V-a ediţie, Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă „B-FIT in the Street!“ a devenit deja o frumoasă tradiţie pentru bucureşteni. În agenda Capitalei, evenimentul, ce poartă marca ArCuB, se înscrie printre cele mai aşteptate. Totodată, el introduce Bucureştiul în galeria marilor centre culturale europene.

Timp de patru zile, străzile şi marile pieţe din centrul Capitalei sunt animate de spectacole grandioase, parade pline de culoare, muzică, bună dispoziţie, reprezentaţii unice cu jocuri de lumini, proiecţii şi spectacole pline de suspans, care ţin publicul cu sufletul la gură.

Show de acrobație pe clădire

„B-FIT in the Street!“ va fi deschis de cea mai importantă trupă românească de profil – „Xtreme Project“, alături de chitaristul Mirel Cumpănaş – cu un impresionant show de acrobaţie la înălţime, la propriu şi la figurat, care va avea loc pe faţada clădirii BCR, din Piaţa Universităţii (zona statuilor) şi va fi  acompaniat de „Orchestra Silvestri“, condusă de Tiberiu Soare.

Cele mai aşteptate producţii ale ediţiei din acest an sunt cele ale trupelor „Compagnie Off“ (Franţa), „Theater Tol“ (Belgia), „Compagnie des Quidams“ (Franţa) şi „Sam Shine“ (Olanda). Spectacolele lor vor transforma spaţii binecunoscute ale oraşului în peisaje feerice, scăldate în lumini şi culori uimitoare şi vor surprinde prin ineditul viziunilor artistice.

Spectacole mobile

Nu lipsesc din program îndrăgitele spectacole mobile: opt trupe de prestigiu (instrumentişti, jongleuri, artişti pe catalige şi ingenioşi protagonişti de live mouve’art) vor evolua sâmbătă, 1 iunie, şi duminică, 2 iunie, pe Calea Victoriei, în parade efervescente pe traseul: Piaţa Enescu – Piaţa Universităţii.

Info:

Accesul este gratuit.

Detalii pe www.arcub.ro şi pe site-ul festivalului: www.arcub-bfit-festival.ro

Foto credit: ArCuB BFit Festival

12
/12
/16

Astăzi, 12 decembrie, s-au pus în vânzare abonamentele pentru perioada ianuarie-martie 2017 a stagiunii Orchestrelor şi Corurilor Radio, care se întorc în forţă cu o serie de concerte pe placul iubitorilor muzicii clasice, jazz-ului sau folclorului.

12
/12
/16

Lucasfilm prezintă primul film din seria de filme de sine stătătoare „Star Wars”: „Rogue One: O poveste Star Wars”, o nouă aventură epică. Într-o perioadă plină de conflicte, un grup de eroi neobişnuiţi îşi unesc forţele pentru misiunea de a fura planurile pentru Death Star, cea mai puternică armă de distrugere pe care o are Imperiul.

12
/12
/16

100 de ani. Atât se împlinesc anul acesta de la plecarea spre Moscova, în 1916, a primului transport din Tezaurul României. Astăzi, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cișmigiu, cu trei zile înainte ca un secol întreg să fi trecut de atunci, Editura Humanitas lansează „Tezaurul României de la Moscova, Inventarul unei istorii de o sută de ani”, o carte importantă, cea mai amplă publicată până acum pe acest subiect.

12
/12
/16

“Astăzi sunt 33 de ani de când tata a plecat puțin... A iubit România din tot sufletul lui. A iubit și a crezut în acest popor. Tare a vrut ca acest neam să fie liber, sănătos, prosper și fericit! Fie ca într o zi dorința lui să se îndeplinească. Mulțumesc tuturor ce vor înălța un gând pentru sufletul lui.” – Oana Pellea.

10
/12
/16

In pragul verii si al Zilei Copilului, pe 27 mai, Sala Palatului se va transforma intr-un regat de gheata. Alaturi de solisti, orchestra si cor, copiii si adultii vor pleca intr-o aventura de neuitat pentru a aduce vara inapoi, odata cu premiera productiei originale Disney „Regatul de gheata”.

10
/12
/16

La începutul epocii regulamentare, în noiembrie 1832, autorităţile statului au simţit nevoia creerii unei publicaţii (Buletinul Oficial), prin care să comunice populaţiei „punerile la cale, măsurile, orânduirile de slujbe, hotărârile de judecată şi poruncile” din diferitele ramuri administrative, ca şi dispoziţiile legislative după care „să se povăţuiască fiecare”.

09
/12
/16

Cineastul olandez Paul Verhoeven, regizorul unor producții precum "Robocop" (1987) sau "Basic Instinct" (1992), va fi președintele juriului celei de-a 67-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin ( 9-19 februarie 2017). Verhoeven îi urmează în fruntea juriului Berlinalei actriței Meryl Streep.

09
/12
/16

Virtuozitatea lui Paganini la contrabas este propunerea pe care o face publicului contrabasistul de origine română Petru Iuga, care va prezenta la Sala Radio miercuri, 14 decembrie, de la ora 19.00, un concert în care, alături de Orchestra de Cameră Radio, dirijată de Tiberiu Oprea, va interpreta Fantezia Moise, variaţiuni pe o temă de Rossini, în varianta pentru contrabas şi orchestră de N. Paganini şi Variaţiuni pe o temă Rococo, op. 33, în varianta pentru contrabas şi orchestră de P. I. Ceaikovski.

09
/12
/16

Facultatea de Teatru a UNATC „I.L.Caragiale” București, omagiază, asemenea instituțiilor de educație și cultură din întreaga lume, figura emblematică a unuia dintre cei mai mari gânditori ai istoriei omenirii: Aristotel. De aceea, cu ocazia împlinirii a 2400 ani de la nașterea Stagiritului, UNATC organizează în perioada 15-16 decembrie 2016, Seminarul Exploratoriu cu temaAristotel 2400 – Teatru și Pedagogie. Abordare interdisciplinară.

09
/12
/16

Teatrul Excelsior prezintă cea mai nouă premieră - #EMOJIPLAY, un spectacol de teatru coregrafic ce aduce în prim plan transformarea comunicării clasice într-un cumul de semne universal recognoscibile. Avanpremiera va avea loc pe 13 decembrie, iar premiera oficială pe 14 decembrie în Sala Mare a Teatrului Excelsior.

09
/12
/16

Revista România literară a desemnat cel mai recent volum al lui Mircea Mihăieş, “Ulysses, 732. Romanul romanului” (Polirom), drept „Cartea anului 2016” . Din juriu au făcut parte Nicolae Manolescu, Gabriel Chifu, Răzvan Voncu, Daniel-Cristea Enache, Gabriel Dimisianu, Angelo Mitchievici, Sorin Lavric şi Simona Vasilache.

09
/12
/16

Scumpe domnule Blecher, sunt mulți ani deja de când vreau să vă scriu și mă rețin. N-am îndrăznit, chiar dacă, pe de o parte, vă consider frate. Păstrez acasă un os devorat de un morb, chiar dacă alt nume a purtat boala mea.

09
/12
/16

„Viaţa de zi cu zi seamănă cu un film prost de serie B. Dacă mi s-ar propune s-o ecranizez, aş refuza.” – Kirk Douglas. Ultimul supraviețuitor al epocii de aur a Hollywood-ului împlinește, astăzi, 100 de ani! Cu această ocazie, numeroase ziare din întreaga lume i-au dedicat legendarului actor și producător american articole omagiale.

08
/12
/16

Final de decembrie, cu 27 de ani în urmă, la radio, după ani, grei, se difuzează un colind cântat de corul Madrigal. Doi bărbați, tata și fratele lui, oameni destul de greu de impresionat – pentru că viața avusese grijă să-i călească suficient - plângeau discret, privind spre focul din sobă.