Premieră în România: fotbalul e la Noaptea Muzeelor!
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiera-in-romania-fotbalul-e-la-noaptea-muzeelor/

Descoperă tricourile lui Maradona şi Ronaldo la miezul nopţii, în Centrul Vechi din Bucureşti!

Un articol de Ziarul Metropolis|5 mai 2023

Pentru prima dată în istoria evenimentului Noaptea Muzeelor, cel mai iubit sport din țară e aproape de români prin Muzeul Fotbalului. Certificat de Ministerul Culturii, primul muzeu din România al fotbalului va fi deschis în noaptea de sâmbătă, 13 mai, spre duminică, 14 mai, unde pot fi descoperite colecții speciale dedicate marilor jucători, de la Maradona și Ronaldo, până la Hagi și Gică Popescu!

În Centrul Vechi din București, pe Gabroveni 24, cele mai faimoase cluburi românești sunt reprezentate cu istoria și poveștile lor, iar fotbalul se deschide spre copii și tineri cu exponate speciale în Muzeul Fotbalului.

„Echipa Nopții Muzeelor este foarte încântată de prezența în premieră la Noaptea Muzeelor a Muzeului Fotbalului din București. Ne bucurăm mai ales pentru că vorbim despre un muzeu cu o gândire curatorială interesantă și modernă, dar și pentru că abia așteptăm să vedem obiecte și echipamente care aparțin unor echipe de fotbal cu care am crescut și pe care continuăm să le susținem, cu nervi, energie, bucurie, dezamăgire, speranță”, au declarat reprezentații evenimentului Noaptea Muzeelor 2023.

Muzeul Fotbalului, o inițiativă privată 100%, are program special de Noaptea Muzeelor, de la ora 20:00 până la 2 dimineața, fix atunci când se joacă cele mai tari meciuri de fotbal ale lumii, cu tot cu prelungiri!

Biletul costă 20 de lei, însă magia legendelor fotbalului trăită la miezul nopții nu are preț! Cu ocazia acestui eveniment, vizitatorii vor putea vizita Romanian Room, Experience Room, International Room și Interactive Room.

Muzeul Fotbalului este primul muzeu din Europa de Est dedicat fotbalului, 100% privat, care oferă vizitatorilor o experiență la cele mai înalte standarde: de la tricourile de colecție ale lui Maradona, Ronaldo și Hagi, exponate legate de Real Madrid și Barcelona, până la repere din istoria celor mai faimoase cluburi românești, Steaua, Dinamo ori Universitatea Craiova. Certificat de Ministerul Culturii, primul muzeu din România al fotbalului, înseamnă 8 niveluri de interacțiune spectaculoasă într-o clădire de 1.500 mp din Centrul Vechi al Bucureștiului, pe Gabroveni 24.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al muzeului, www.footballmuseum.ro.

 

 

 

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.