Premiera la Opera Comica pentru Copii cu musicalul Micuta Dorothy
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiera-la-opera-comica-pentru-copii-cu-musicalul-micuta-dorothy/

Luna februarie aduce o nouă premieră pe scena Operei Comice pentru Copii, musicalul Micuţa Dorothy, de Marius Țeicu, în regia Antoanetei Cojocaru, pe libretul Silviei Kerim. Premiera are loc sâmbătă, 11 februarie, de la ora 17:00, şi duminică, 12 februarie, de la ora 11:00, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii.

Un articol de Petre Ivan|8 februarie 2017

Inspirat din celebrul roman Vrăjitorul din Oz, de Lyman Frank Baum, musicalul reunește o echipă tânără și energică, care transmite multă bucurie. Dorothy este o fetiță care locuiește la o fermă din Kansas, dar își dorește întotdeauna ceva mai bun.Micuta Dorothy

Am acceptat cu bucurie propunerea Operei Comice pentru Copii, în special pentru că este un teatru tânăr și viu. Îi felicit din toată inima pentru evoluția din acești ani și pentru munca depusă ca cei mici să cunoască pe lângă sport, excursii și alte activități, arta, care îi va sprijini infinit mai mult în viață, precum cărarea galbenă care o însoțește pe Dorothy. –  Antoaneta Cojocaru, regizoarea spectacolului.

“Copiii sunt cei mai iscusiți creatori de vise. Imaginația, curajul și inteligența lor îi ajută să depășească orice limită și să creeze lumi noi, în care cei mari au acces doar dacă știu parola. Micuța Dorothy ne dezvăluie o asemenea lume, pe care vă invit s-o privim cu ochi de copil și s-o simțim cu inima plină de iubire și bucurie. Exemplul ei ne inspiră pe fiecare dintre noi să ne transformăm propriul Kansas într-un palat de smarald”, spune, la rândul său, Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Până la finalul stagiunii curente, Opera Comică pentru Copii pregătește alte 13 spectacole în premieră. Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Foto: Micuta Dorothy – facebook

11
/05
/22

Miercuri, 18 mai 2022 (de la 19.00), ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO prezintă un concert 100% MOZART, derulat sub bagheta dirijorului de origine libaneză TOUFIC MAATOUK. În 2015, acesta a debutat ca dirijor într-una dintre cele mai cunoscute săli de concerte din lume - Carnegie Hall, New York - cu Messa di Gloria de Puccini, moment urmat de debutul (în 2016) la Teatro San Carlo din Napoli cu Recviemul lui Mozart.

10
/05
/22

Joi, 12 mai și vineri, 13 mai 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului În lumina evocării-George Enescu de Ulpiu Vlad, Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46 de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și Variaţiunile Enigma, op. 36 de Edward Elgar.

05
/05
/22

Peste 100 de tineri muzicieni din 32 de țări s-au înscris la a XVIII-a ediție a Concursului Internațional George Enescu la cele patru secțiuni dedicate: violoncel, vioară, pian și compoziție. Concurenții declarați eligibili prin respectarea condițiilor impuse de regulament vor participa la etapa online. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenții înscriși la vioară, violoncel și pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.

03
/05
/22

Pe 12 și 13 mai, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului „În lumina evocării-George Enescu” de Ulpiu Vlad, „Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46” de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și „Variaţiunile Enigma, op. 36” de Edward Elgar.