„Premiile Crama Oprişor pentru Desen Contemporan” – a mai rămas doar o lună în care tinerii artişti se pot înscrie la concurs
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-crama-oprisor-pentru-desen-contemporan-a-mai-ramas-doar-o-luna-in-care-tinerii-artisti-se-pot-inscrie-la-concurs/

Crama Oprişor, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă Contemporană Bucureşti, organizează concursul „Premiile Crama Oprişor pentru Desen Contemporan – MNAC Bucureşti / Ediţia Naţională”.

Un articol de Petre Ivan|29 ianuarie 2024

Concurenții sunt invitați să trimită dosarele de înscriere până la data de 29 februarie 2024, la adresa de mail: [email protected], urmând ca lucrările selectate de către juriu şi public să fie expuse la Muzeul Național de Artă Contemporană din București. Expoziția finaliștilor şi festivitatea de premiere vor avea loc în cadrul Sezonului de Primăvară – Vară 2024 de la MNAC.

 

Premii în valoare de 6000 de Euro

 

Premiile acordate la ediţia din acest an se ridică la valoarea de 6000 Euro, astfel: Marele Premiu va fi de 3000 Euro brut, iar Premiul Special Muzeul Național de Artă Contemporană şi Premiul Special al Publicului se vor ridica fiecare la valoarea de 1500 Euro brut.

 

Concursul este destinat studenților și absolvenților Universităților de Artă din România, cu vârsta până în 35 de ani împliniți în cursul anului 2024. Regulamentul complet poate fi accesat online, pe site-ul Crama Oprişor, la adresa: crama-oprisor.ro/regulament.pdf.

 

Concursul „Premiile Crama Oprișor pentru Desen Contemporan”, aflat acum la a treia ediție, este un demers din aria privată dedicat desenului contemporan și sprijinirii tinerilor artiști, studenți și absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior artistic din România.

Conceptul a fost inițiat de Ciprian Paleologu în anul 2015, prima ediție fiind desfășurată în perioada 2016-2017, împreună cu Universitatea Națională de Arte din București, odată cu aniversarea de către aceasta a 150 de ani de la înființare. Cea de-a doua ediție a avut ca partener Universitatea de Artă și Design Cluj Napoca, şi s-a desfăşurat în perioada 2021-2022, iar ediţia din acest an este organizată în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană București.

 

Un aspect important la această ediție a concursului este acordarea unui Premiu Special al Publicului, astfel, artiștii preferaţi pot fi votați pe pagina: crama-oprisor.ro/premiile în perioada: 15 martie – 15 aprilie 2024.

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.