„Toată lumea din familia noastră“, marele câştigător la GOPO
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-gopo-gala-cu-peste-800-de-invitati/

„Toată lumea din familia noastră“, în regia lui Radu Jude, a câştigat premiul pentru cel mai bun film la Gala Premiilor Gopo. Radu Jude a câştigat premiul pentru regie, iar Şerban Pavlu premiul pentru cel mai bun actor în rol principal pentru prestaţia din acelaşi film

Un articol de Andrada Văsii|25 martie 2013

„Toată lumea din familia noastră“, în regia lui Radu Jude, a câştigat premiul pentru cel mai bun film la Gala Premiilor Gopo. Radu Jude a primit premiul Gopo pentru cel mai bun regizor, în timp ce pelicula şi-a adjudecat şi distincţiile pentru: cel mai bun actor în rol principal (Şerban Pavlu, foto), cea mai bună actriţă în rol secundar (Mihaela Sîrbu), cel mai bun actor în rol secundar (Gabriel Spahiu) şi cel mai bun scenariu (Radu Jude şi Corina Sabău).

Opera Naţională București a găzduit astăzi, 25 martie, Gala Premiilor Gopo, eveniment care răsplătește, în fiecare an, performanţa din filmul românesc. Iată ce premii au fost acordate:

UPDATE 23.07

Premiul GOPO pentru cel mai bun film
„Toată lumea din familia noastră“, regia Radu Jude

Premiul a fost ridicat de producătoarea Ada Solomon, în numele lui Radu Jude, care nu a putut fi prezent la gală. „Ne leagă un drum lung deja. «Toată lumea din familia noastră» este al cincilea proiect pe care îl lucrăm împreună“, a spus Ada Solomon, care lucrează la alte două proiecte alături de regizor.

UPDATE 23.03

Premiul pentru cea mai bună regie
Radu Jude pentru „Toată lumea din familia noastră“

UPDATE 22.53

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal
Şerban Pavlu – primul premiu GOPO şi prima nominalizare – pentru rolul Tavi din filmul „Toată lumea din familia noastră“

UPDATE 22.24

Premiul pentru întreaga carieră – Mitică Popescu

Cel mai bun actor în rol secundar
Gabriel Spahiu, pentru „Toată lumea din familia noastră

UPDATE 22.10

Gopo pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar
Mihaela Sîrbu, Otilia din filmul „Toată lumea din familia noastră“.

Gopo pentru Cel mai bun sunet
Tudor Petre, Cristinel Şirli, Cristian Tarnoveţchi și Florin Tăbăcaru, „Undeva la Palilula“

Cel mai bun scenariu
Radu Jude, Corina Sabău, „Toată lumea din familia noastră

UPDATE ora 21.45

Premiul pentru întreaga activitate
După 80 de roluri şi o carieră în teatru şi în film: Constantin Codrescu.

Cea mai bună imagine
Adrian Silişteanu pentru „Undeva la Palilula“

Cel mai bun machiaj, cea mai bună coafură
echipa „Undeva la Palilula“ – Dana Roşeanu, Minela Popa, Ionel Popa, Doina Popa

Cel mai bun documentar
„Turn Off the Lights“, Ivana Mladenovic

Premiul Tânără Speranță
regizorul Nicolae Constantin Tănase, pentru regia scurtmetrajului „Blu“

Cel mai bun debut
„Visul lui Adalbert“, regia Gabriel Achim

Premiul care răsplăteşte eforturile unor distribuitori români de a aduce producţii europene pe ecranele noastre: Gopo pentru Cel mai bun film european se acordă distribuitorului Independenţa Film, pentru „Holy Motors“, al cincilea Gopo pentru Independenţa Film

Premiul publicului pentru filmul cu cele mai mari încasări
„Minte-mă frumos“, regia Iura Luncaşu

Premiul publicului pentru filmul cu cei mai mulţi spectatori
„Despre oameni şi melci“, regia Tudor Giurgiu

Cel mai bun montaj
Cătălin Cristuţiu, pentru „Undeva la Palilula“. Al doilea Gopo din carieră şi a patra nominalizare pentru Cătălin Cristuţiu

Premiul CineTePrinde
Adrian Titieni – „Le mulţumesc tuturor celor care au făcut ca acest lucru să fie posibil“, a declarat actorul.

Cea mai bună muzică originală
Cornel Ilie de la trupa Vunk a anunţat câştigătorul: Vasile Şirli, pentru muzica din „Undeva la Palilula“

Cele mai bune decoruri
Helmut Stürmer, Dragoș Buhagiar, pentru „Undeva la Palilula“

Cele mai bune costume
Lia Manţoc, pentru „Undeva la Palilula“

Peste 800 de invitaţi au fost aşteptați pe covorul roşu la o ediție care s-a anunțat plină de emoţii, surprize, dar şi de umor. Prezentatorul galei a fost Mihai Bobonete (Bobo), renumit pentru numerele sale de stand-up comedy.

Regizorii Călin Peter Netzer, Marian Crişan, Nae Caranfil, actriţele Luminița Gheorghiu, Ana Ularu – câştigătoarea Premiului Gopo 2012 pentru rol principal și membru al juriului de nominalizări de anul acesta, Ioana Flora – distinsă cu Premiul Gopo 2012 pentru rol secundar, Diana Dumitrescu, Daniela Nane, actorii Adrian Titieni (Premiul Gopo 2012 pentru cel mai bun actor în rol secundar) , Andi Vasluianu, Dan Bordeianu, Paul Ipate, Florin Piersic Jr., Radu Iacoban, creatoarea de modă Doina Levintza sau prezentatoarea Andreea Esca sunt doar câţiva dintre invitaţii care au fost prezenţi covorul roșu al Galei Premiilor Gopo.

Aceştia au fost întâmpinați pe covorul roșu de Amalia Enache și Mircea Solcanu, care au găzduit, pentru al treilea an consecutiv, momentele premergătoare Galei. Cei doi au avut misiunea de a le prezenta telespectatorilor o parte din nominalizații din acest an și de a oferi detalii despre filmele aflate în cursă.

Pe lângă cele mai aşteptate trofee ale serii (Cel mai Bun Film, Cel mai Bun Regizor), din programul serii nu au lipsit Premiul Pentru Întreaga Carieră – oferit actorului Mitică Popescu, Gopo pentru Întreaga activitate – acordat actorului Constantin Codrescu, precum și Premiul Special, înmânat directorului de producție Mihai Crișan.

Cristian Mungiu, absent de la gală

La solicitarea regizorului Cristian Mungiu, organizatorii și juriul au decis să nu ia în considerare pelicula „După dealuri“ pentru nominalizările din acest an. De asemenea, considerând că nu are suficiente opțiuni, juriul a hotărât să nu acorde nici o nominalizare la categoria Cea mai bună actriță într-un rol principal.

După succesul de anul trecut, când parodiile la filmele nominalizate au devenit virale, actorii de comedie Mihai Bobonete, Cosmin Nedelcu – Micutzu, Mihai Rait și Cosmin Natanticu au surprins din nou invitaţii Galei cu patru reinterpretări originale ale peliculelor aflate în cursa pentru statueta acordată Celui mai bun film: Toată lumea din familia noastră (r. Radu Jude), Despre oameni și melci (r. Tudor Giurgiu), Visul lui Adalbert (r. Gabriel Achim) și Undeva la Palilula (r. Silviu Purcărete).

Info:

Gala Premiilor Gopo este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc(APFR), cu sprijinul Ministerului Culturii, Operei Naționale din București, ArCuB și al Babel Communications.

Telespectatorii au putu urmări Gala la TV pe ProCinema, în direct și în exclusivitate şi online, pe www.premiilegopo.ro şi www.voyo.ro . Ceremonia de decernare a Premiilor Gopo a început la ora 20.00.

Foto: www.premiilegopo.ro

26
/12
/16

CRONICĂ DE FILM Noul film al lui Damien Chazelle, „La La Land”, este în primul rând o surprinzătoare explozie de muzică și culori. Un film fermecător la suprafață, însă dulceag și convențional sub poleiala de musical care vrea să omagieze Epoca de Aur a Hollywood-ului.

22
/12
/16

Cu siguranţă unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, care se bucură deja de şapte nominalizări la Globurile de Aur şi se poziţionează astfel ca unii dintre marii favoriţi la Oscaruri, ,,La La Land” va avea premiera în cinematografele din România pe 23 decembrie.

21
/12
/16

“Allied”, cu cu Marion Cotillard şi Brad Pitt în distribuție, “Collateral Beauty”, Will Smith, Keira Knightley, Edward Norton, Kate Winslet şi Helen Mirren, “Alice Through the Looking Glass”, cu Helena Bonham Carter si Johnny Depp și „Office Christmas Party”, cu Jennifer Aniston pe afiș, se numără printre cele mai proaste filme ale anului, în opinia celor de la faimoasa revistă Rolling Stone.

21
/12
/16

Născută într-o zi de 21 decembrie (1935), la Slobozia-Hodorogea, Orhei, în Basarabia, Stela Popescu a venit pe lume într-o familie de învățători, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă.

20
/12
/16

Primul spin-off al seriei "Star Wars", "Rogue One: A Star Wars story", a reușit cel de-al treilea cel mai bun start din acest an la box-office-ul nord-american, "pulverizându-și" concurenții. "Rogue One" a avut deja încasări de 300 de milioane de dolari la nivel mondial, deși nu a fost lansat încă în Coreea de Sud sau pe imensa piață chineză.

20
/12
/16

Regizorul și scenaristul Nae Caranfil este deopotrivă autorul textelor și compozitorul pieselor muzicale de pe coloana sonoră a celui mai recent film al său, 6,9 pe scara Richter, o comedie cu momente de musical puse în scenă de coregraful sârb Milan Gromilić. A avut premiera la ediţia TIFF de anul acesta, iar din 20 ianurie 2017 rulează pe marile ecran, inclusiv la Cluj.

19
/12
/16

Al Pacino va juca rolul lui Tennessee Williams în piesa "God Looked Away", prima producţie a Pasadena Playhouse, în programul PlayWorks. Spectacolul, care relatează o perioadă tulburată din viaţa dramaturgului, va avea premiera în primăvara lui 2017.

19
/12
/16

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI. Dorotheea Petre (aproape 36 de ani) este bine-cunoscută publicului cinefil din ţara noastră, din pelicula „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii” (2006).

19
/12
/16

“Când eram tânăr, viața mi se părea fără sfârșit...” - Marcello Mastroianni. Astăzi se împlinesc 20 de ani de la moartea celui considerat latin loverul și figura simbol a cinemaului italian.

18
/12
/16

Topul celor mai bune filme care au putut fi văzute în premieră în România în 2016 este împărţit în trei. Un clasament de 10 poziţii include cele mai îndrăzneţe filme distribuite în cinematografe. Apoi, un top cu câteva filme exclusiv din festivaluri şi trei recomandări de documentare.

16
/12
/16

Relansat pe platforma Cinepub, "Senatorul melcilor", filmul cu care Mircea Daneliuc participa în 1995 în Competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, este o satiră politică în care grotescul este îmblânzit prin comic.

15
/12
/16

Cel mai aşteptat film românesc al anului 2017, ,,Ana, mon amour“, în regia lui Călin Peter Netzer, a fost selectat în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (9-19 februarie) şi va putea fi vizionat în cinematografele din România din 3 martie, la scurt timp după premiera internaţională.

15
/12
/16

Tudor Aaron Istodor, actorul din „Fixeur” (regia: Adrian Sitaru), a fost selectat în programul Shooting Stars din cadrul celei de-a 67-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Evenimentul va avea loc în perioada 9-19 februarie 2017, în capitala Germaniei.