Premiile Pulitzer 2017 şi campania electorală din SUA
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-pulitzer-2017-si-campania-electorala-din-sua/

Premiul Pulitzer 2017 pentru „Fotoreportaj” (Feature Photography”) a revenit publicaţiei Chicago Tribune, care a publicat un portret al unui copil de 10 ani care a supravieţuit unui schimb de focuri în Chicago, şi al mamei sale, care încearcă să reia cursul vieţii după această dramă.

Un articol de Petre Ivan|11 aprilie 2017

Premiile Pulitzer, cele mai prestigioase distincții din jurnalismul american, au recompensat în acest an mai multe articole despre campania electorală din Statele Unite, printre materialele premiate figurând o anchetă despre actele de binefacere ale candidatului la prezidențiale Donald Trump

Jurnalistul David Fahrenthold, de la cotidianul Washington Post, s-a impus la categoria „Jurnalism național” („National Reporting”), pentru un model de jurnalism transparent”, a indicat Comitetul de acordare a premiilor — recompensând modul de investigare inovator folosit de jurnalist, care a cerut ajutorul persoanelor care îl urmăreau pe Twitter pentru a da de urma donațiilor făcute de Trump în scopuri nobile.

Fahrenthold a investigat afirmațiile înșelătoare ale candidatului la Casa Albă cu privire la generozitatea sa față de cauze caritabile și a dezvăluit cum Trump s-a lăudat în termeni foarte cruzi despre cum a dat dovadă de o atitudine degradantă față de femei — așa cum apare într-o înregistrare din 2005, obținută de Washington Post.

Premiul Pulitzer pentru „Servicii Publice” („Public Service”) a revenit în 2017 publicației New York Daily News și platformei ProPublica pentru o anchetă despre aplicarea abuzivă de către poliție a legislației ce viza evacuarea din locuințe a unor persoane sărace, în principal din rândul minorităților.

Cotidianul The New York Times (NYT) a fost recompensat la categoria „Jurnalism Internațional” („International Reporting”) pentru modul în care a analizat eforturile președintelui rus, Vladimir Putin, de a extinde influența rusă în afara țării, recurgând, printre altele, la asasinate, hărțuire online și înscenări împotriva oponenților.Pulitzer

De asemenea, jurnalistul C. J. Chivers, de la New York Times, a primit premiul pentru „Cronică” („Feature Writing”), pentru un material care descrie alunecarea spre violență a unui pușcaș marin, după întoarcerea dintr-o zonă de luptă.

Fotograful independent Daniel Berehulak a câștigat premiul Pulitzer la categoria „Fotografie Breaking News” („Breaking News Photography”), cu o imagine despre lupta antidroguri din Filipine. Fotografiile sale au fost publicate în New York Times.

Premiul pentru „Fotoreportaj” (Feature Photography”) a revenit publicației Chicago Tribune, care a publicat un portret al unui copil de 10 ani care a supraviețuit unui schimb de focuri în Chicago, și al mamei sale, care încearcă să reia cursul vieții după această dramă.

Premiile Pulitzer, înființate în 1917 și acordate de către Columbia University din New York, sunt acordate anual la 21 de categorii.

Foto: Premiile Pulitzer 2017 – facebook

08
/10
/21

Proiectul Vitrine Imposibile, o instalație performativă produsă de Vanner Collective, în regia Iuliei Grigoriu, aduce în văzul lumii Supra Fețele, creaturi care prind contur în spațiile a trei galerii din centrul capitalei, aflate pe Calea Victoriei, în datele de 9, 10, 23 și 24 octombrie.

05
/10
/21

Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Asociațiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artiști în educație și De-a arhitectura, lansează o nouă ofertă educativă pentru anul școlar 2021-2022, structurată pe grupe vârste, corelată cu ciclurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

04
/10
/21

Între 15 septembrie și 3 octombrie 2021, Art Safari a oferit publicului 18 zile de bucurie, socializare și artă. Mii de vizitatori au luat la pas cei 6.000 de metri pătrați ai Palatului Dacia-România, sediul principal al Pavilionului, pentru a privi cele peste 800 de opere de artă expuse.

30
/09
/21

Website-ul digitizArte, platforma interactivă online de debut și auto-publicare (self-publishing) destinată tinerilor creativi - muzicieni, artișt plasticii, designeri, ilustratori, graficieni - susține artiștii emergenți înscriși printr-un un program educațional compus din cinci ateliere online, ce pot fi urmate pe website, un ghid pentru tinerii creativi și o galerie cu lucrările câștigătoare alese în urma apelului deschis. Cele șapte activități pot fi urmate pe digitizArte, începând din luna septembrie.

30
/09
/21

Asociația Qolony - Colonia pentru Artă și Știință organizează prima conferință internațională Fusion: Talks, ediția I, 2021. Conferința este un eveniment hibrid, care se desfășoară online și, în funcție de evoluția situației epidemiologice și a restricțiilor aferente, cu public la POINT Hub, str. General Eremia Grigorescu nr. 10, București, în perioada 11-14 octombrie 2021.

29
/09
/21

Pe 4 și 5 octombrie, aveți ocazia de a-l cunoaște pe Jiří Jírů, cel care i-a fost alături lui Václav Havel între 1993-2000 ca fotograf personal. În ziua de luni, are loc o discuție cu acesta, la Centrul Ceh, iar marți puteți participa la vernisajul expoziției „Václav Havel: întâlnire cu lumea”, ce va fi deschisă între 1-10 octombrie, la Muzeul Național al Țăranului Român.

27
/09
/21

Pavilionul de Artă București Art Safari își prelungește programul cu o săptămână, de marți 28 septembrie până duminică 3 octombrie, pentru a permite miilor de iubitori de artă, care și-au achiziționat săptămânile trecute bilete online, să reușească să viziteze Pavilionul Art Safari (în care accesul, în condițiile măsurilor de prevenție sanitară, a fost încetinit de măsurile de control al fluxului).