Preşedintele juriului la Festival De Cinéma Européen des Arcs va fi Cristian Mungiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/presedintele-juriului-la-festival-de-cinema-europeen-des-arcs-va-fi-cristian-mungiu/

Regizorul român Cristian Mungiu va fi preşedintele juriului la Festival De Cinéma Européen des Arcs, care se va desfăşura în staţiunea franceză Les Arcs între 15 şi 22 decembrie. Cristian Mungiu, care a câştigat Palme d’Or în 2007 pentru „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” şi două premii anul acesta la Cannes cu , […]

Un articol de |27 septembrie 2012

Regizorul român Cristian Mungiu va fi preşedintele juriului la Festival De Cinéma Européen des Arcs, care se va desfăşura în staţiunea franceză Les Arcs între 15 şi 22 decembrie.

Cristian Mungiu, care a câştigat Palme d’Or în 2007 pentru „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” şi două premii anul acesta la Cannes cu , pentru cel mai bun scenariu, respectiv cea mai bună interpretare feminină (Cosmina Stratan şi Cristina Flutur), va conduce juriul festivalului organizat în staţiunea montană din Franţa, potrivit site-ului evenimentului.

„Avem onoarea de a vă anunţa că regizorul român Cristian Mungiu („Occident”, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, „După dealuri”) va fi preşedintele juriului celei de-a patra ediţii Festival de Cinéma Européen des Arcs”, scrie pe prima pagină a site-ului.

Nous avons l’honneur de vous annoncer que le réalisateur roumain Cristian Mungiu (L’Occident, 4 mois, 3 semaines et 2 jours, Au delà des collines) sera le président du Jury de cette quatrième édition du !

Festivalul, aflat la cea de-a patra ediţie, include, pe lângă secţiunea competiţională, o piaţă de coproducţii, dar şi sesiuni de proiecţii ale unor filme în lucru.

Potrivit Cineuropa, filmul „După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu, este distribuit în Franţa de Le Pacte şi va avea premiera în această ţară pe 21 noiembrie.

„După dealuri” este propunerea României la Oscar, la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină”.

„După dealuri” spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa, prietena ei din copilărie faţă de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.

În Bucureşti, „După dealuri” va fi proiectat în avanpremieră, pe 25 octombrie, în închiderea celei de-a treia ediţii a evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest. Pelicula este distribuită în ţară de Voodoo Films.

 

Sursa: Mediafax

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.