Preşedintele juriului la Festival De Cinéma Européen des Arcs va fi Cristian Mungiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/presedintele-juriului-la-festival-de-cinema-europeen-des-arcs-va-fi-cristian-mungiu/

Regizorul român Cristian Mungiu va fi preşedintele juriului la Festival De Cinéma Européen des Arcs, care se va desfăşura în staţiunea franceză Les Arcs între 15 şi 22 decembrie. Cristian Mungiu, care a câştigat Palme d’Or în 2007 pentru „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” şi două premii anul acesta la Cannes cu , […]

Un articol de |27 septembrie 2012

Regizorul român Cristian Mungiu va fi preşedintele juriului la Festival De Cinéma Européen des Arcs, care se va desfăşura în staţiunea franceză Les Arcs între 15 şi 22 decembrie.

Cristian Mungiu, care a câştigat Palme d’Or în 2007 pentru „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” şi două premii anul acesta la Cannes cu , pentru cel mai bun scenariu, respectiv cea mai bună interpretare feminină (Cosmina Stratan şi Cristina Flutur), va conduce juriul festivalului organizat în staţiunea montană din Franţa, potrivit site-ului evenimentului.

„Avem onoarea de a vă anunţa că regizorul român Cristian Mungiu („Occident”, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, „După dealuri”) va fi preşedintele juriului celei de-a patra ediţii Festival de Cinéma Européen des Arcs”, scrie pe prima pagină a site-ului.

Nous avons l’honneur de vous annoncer que le réalisateur roumain Cristian Mungiu (L’Occident, 4 mois, 3 semaines et 2 jours, Au delà des collines) sera le président du Jury de cette quatrième édition du !

Festivalul, aflat la cea de-a patra ediţie, include, pe lângă secţiunea competiţională, o piaţă de coproducţii, dar şi sesiuni de proiecţii ale unor filme în lucru.

Potrivit Cineuropa, filmul „După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu, este distribuit în Franţa de Le Pacte şi va avea premiera în această ţară pe 21 noiembrie.

„După dealuri” este propunerea României la Oscar, la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină”.

„După dealuri” spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa, prietena ei din copilărie faţă de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.

În Bucureşti, „După dealuri” va fi proiectat în avanpremieră, pe 25 octombrie, în închiderea celei de-a treia ediţii a evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest. Pelicula este distribuită în ţară de Voodoo Films.

 

Sursa: Mediafax

31
/12
/14

Noaptea în care facem bilanţuri, dar şi noaptea în care ne distrăm – Revelionul va fi un pretext pentru TVR de a-şi pune în lumina reflectoarelor vedetele şi succesele mai vechi sau mai noi. După 25 de ani de televiziune liberă, TVR prezintă telespectatorilor săi cele mai de succes formate şi cele mai iubite vedete.

30
/12
/14

Anul 2014 poate fi considerat unul aproape anost prin prisma box office-ului nord-american, aflat la cel mai scăzut nivel al său din ultimii şase ani, dar a cărui calitate cinematografică a fost totuşi "salvată" în a doua jumătate a lui de revenirea în forţă a filmelor biografice.

29
/12
/14

O selecție de 14 dintre filmele premiate care au marcat ultimul an va fi proiectată la Cinema Studio din București, între 2 și 8 ianuarie 2015. Spectatorii vor avea ocazia să (re)vadă filme semnate de regizori ca Lars von Trier, Jim Jarmusch, Joel și Ethan Coen, David Cronenberg, Paolo Sorrentino, Michel Hazanavicius sau Corneliu Porumboiu.

26
/12
/14

Scriitori, critici literari şi reprezentanţi ai editurilor româneşti recomandă pasionaţilor de literatură să citească în vacanţa de Crăciun titluri ale unor scriitori laureaţi ai premiului Nobel, volume de poezii, dar şi cărţi pentru copii, acestea fiind doar o parte dintre "ofertele" de sărbători.

23
/12
/14

Captivi (Polirom, ed. a II-a, 2011), de Norman Manea, „un roman uimitor despre România postbelică, despre limbă, identitate şi pierdere”, a fost publicat în această lună de prestigioasa editură americană New Directions.