Preselecṭie pentru Studioul de Canto al tenorului Alfredo Pascu
https://www.ziarulmetropolis.ro/preselec%e1%b9%adie-pentru-studioul-de-canto-al-tenorului-alfredo-pascu/

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” anunta organizarea etapei de preselectie pentru Studioul de canto, un proiect cultural initiat de Alfredo Pascu, una dintre cele mai importante figuri ale operetei in Romania.   Studioul de canto se adreseaza studentilor sau absolventilor care doresc sa isi puna in valoare abilitatile vocale si sa isi desavarseasca pregatirea in domeniu. Cei 6-8 tineri care vor fi […]

Un articol de Andrada Văsii|14 februarie 2013

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” anunta organizarea etapei de preselectie pentru Studioul de canto, un proiect cultural initiat de Alfredo Pascu, una dintre cele mai importante figuri ale operetei in Romania.

 

Studioul de canto se adreseaza studentilor sau absolventilor care doresc sa isi puna in valoare abilitatile vocale si sa isi desavarseasca pregatirea in domeniu. Cei 6-8 tineri care vor fi alesi in urma preselectiei vor avea ocazia sa lucreze timp de trei luni alaturi de Alfredo Pascu, unul dintre cei mai apreciati tenori ai momentului. Pregatirea se va finaliza cu un concert la care vor participa toti absolventii Studioului.

 

Alfredo Pascu este prim-solist al Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” si are o vasta experienta in domeniul muzical, cu peste 17 ani pe scena Operetei. A abordat de-a lungul timpului un repertoriu vast, care include titluri din opereta și opera, dar si lucrari vocal-simfonice. In 2004 a fost decorat de către Presedintele Romaniei cu Ordinul „Meritul Cultural” in grad de Ofiter.

 

Activitatea Studioului de Canto se va desfasura intre 4 martie si 4 iunie, sub forma unei sesiuni intensive de cursuri, cu o frecventa de 3 intalniri/saptamana, in intervalul orar 16.00 – 20.00. Etapa de preselectie va avea loc luni, 25 februarie, in Aula Bibliotecii Nationale. Programul de desfasurare al preselectiei va fi anuntat, dupa incheierea inscrierilor, telefonic sau pe e-mail.

 

Participarea la Studioul de canto este gratuita.

 

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.