Prima galerie de artă augmentată cu animaţii de video mapping din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/prima-galerie-de-arta-augmentata-cu-animatii-de-video-mapping-din-romania/

Prima galerie de artă augmentată cu animaţii de video mapping din România va fi inaugurată, pe 31 iulie, la Globalworth Tower din Bucureşti. Galeria este parte a proiectului Art&Tech District, iar ea va fi deschisă timp de trei săptămâni.

Un articol de Petre Ivan|30 iulie 2018

Proiectul îşi propune să promoveze tânăra generaţie de artişti români, implicând comunitatea din zona Barbu Văcărescu.

Picturile sunt semnate de artistul Victor Fota şi fac parte din seriile „Human Extension” şi „Entropy”, prin care el explorează relaţia dintre om şi tehnologie.

One Night Gallery a folosit realitatea augmentată pentru a purta spectatorul în povestea din lucrările lui Victor Fota, unde animaţii cu video mapping articulează universul din picturile acestuia.

Deschiderea are loc pe 31 iulie, cu prima parte din seria „Human Extension”, care va fi găzduită în recepţia Globalworth Tower până pe 7 august, urmând ca între 8 şi 17 august, vizitatorii să poată descoperi a doua parte a lucrărilor din aceeaşi colecţie.

În perioada 18 şi 24 august, vor fi expuse lucrări din seria „Entropy”.

Victor Fota pictează în ulei pe pânză, iar lucrările lui au influenţe flamande şi explorează relaţia dintre om şi tehnologie. Expoziţia este augmentată prin intermediul Artivive App, iar animaţiile lucrărilor au fost realizate de studioul de video mapping Aural Eye.

Foto: artă augmentată , Art&Tech District – facebook

01
/03
/17

Povestea mărţişorului a supravieţuit în diferite forme până în prezent, de la firul simplu răsucit în alb şi roşu până la cel virtual. Mărţişor, Mărţişug sau Marţ era consemnat de etnologii începutului de secol XX ca obicei de 1 martie, prezent nu numai la români, dar şi la bulgarii şi albanezii din Balcani. Ţăranii păstrau obiceiul în fiecare început de primăvară, ca semn protector împotriva bolilor şi a nenorocului.

27
/02
/17

O schiţă realizată de Rembrandt, care reprezintă un câine, a fost autentificată după ce timp de 250 de ani a fost atribuită unui pictor german specializat în tablouri cu animale. Descoperirea a fost descrisă drept ”o senzaţie” de reprezentanţii Muzeului Herzog Anton Ulrich, din Braunschweig, unde schiţa a fost expusă timp de mai multe decenii şi era prezentată ca o lucrare a artistului Johann Melchior Roos.

21
/02
/17

Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" organizează în perioada 27 februarie - 8 martie Târgul "De Mărțișor", eveniment prin care își propune promovarea "vechiului obicei al dăruirii, la început de primăvară, a micilor obiecte artizanale cu rol protector".

17
/02
/17

Cu prilejul „Zilei Brâncuși ” care se sărbătorește la nivel național în fiecare an, la 19 februarie, MNAR prezintă în perioada 19-26 februarie 2017 o selecție de fotografii-document care surprind pe de o parte etapele instalării Coloanei Infinitului la Târgu-Jiu și pe de altă parte atmosfera atelierului parizian al lui Constantin Brâncuși care, în unele imagini, apare alături de sculpturile sale.

13
/02
/17

Deschiderea ediției din acest an a Carnavalului de la Veneția (11-28 februarie) a fost marcată de un show acvatic spectaculos, la care au participat, ca în fiecare an, numeroși vizitatori. Show-ul inaugural, pus în scenă pe Canalul Cannaregio, a celebrat sâmbătă seara temele frumuseții, mării și vanității, printr-o paradă a creaturilor marine.

30
/01
/17

Expoziţia itinerantă "Lumea turcică din Munţii Altai până în Balcani", ce aduce in fata publicului 33 de picturi în ulei semnate de tot atâţia artişti din 17 ţări, se va deschide pe 1 februarie, de la ora 18.30, la Galeria Artelor din cadrul Cercului Militar Naţional.