Prima serie televizată inspirată din viața lui Gabriel García Marquez
https://www.ziarulmetropolis.ro/prima-serie-televizata-inspirata-din-viata-lui-gabriel-garcia-marquez/

Prima serie televizată inspirată din viaţa laureatului Nobel pentru literatură Gabriel García Márquez va fi realizată de producători şi scriitori columbieni, care speră să vândă producţia unor platforme video precum Netflix sau HBO

Un articol de Petre Ivan|6 martie 2017

„Aceasta este prima serie televizată despre viața (…) lui Gabriel García Márquez care nu este un documentar”, a declarat grupul aflat la originea acestui proiect într-o declarație făcută zilele trecute.

Seria de trei sezoane, fiecare cu 13 episoade de câte 45 de minute, va combina acțiunea, suspansul și pasiunea, prin intermediul unor anecdote inedite despre imaginarul și superstițiile personajului.

Autorii au demarat în 2015 o cercetare asupra vieții lui „Gabo”, așa cum era alintat scriitorul, înainte de a lucra la această serie.

Cineastul Sergio Cabrera și producătorul Hugo Leon Ferrer s-au bazat pe arhive și pe interviuri cu Plinio Apuleyo, autorul a două cărți despre prietenul său, García Márquez.

Gabo, cunoscut ca reprezentant al „realismului magic” și autor al celebrului roman „Un veac de singurătate”, a primit Premiul Nobel în 1982 și a murit în 2014, la vârsta de 87 de ani, în Mexico City, unde a trăit timp de mai mulți ani.

Foto: Gabriel García Marquez  – facebook

09
/03
/23

Mai mult de un deceniu, scriitorul american David Fideler, originar din Michigan și stabilit la Sarajevo, și-a însoțit cafeaua de dimineață cu lectura câte unei epistole de-a lui Seneca (cca. 4 î.Hr. - 65 d.Hr.), „cel mai convingător și mai elegant dintre scriitorii stoici”, „conștiința Imperiului Roman”. Astfel a apărut volumul „Mic dejun cu Seneca” (Editura Trei).

01
/03
/23

Compania de Librării București (CLB), cel mai longeviv lanț de librării din România, și Headsome Communication lansează astăzi, 1 martie 2023, cea de-a treia ediție a SuperPovești din București, un proiect îndrăgit care își propune să readucă în actualitate legendele și poveștile despre oraș cu ajutorul noii generații de cititori.

23
/02
/23

Sâmbătă, 25 februarie 2023, de la ora 12.00, Institutul Cultural Român organizează, prin Centrul Național al Cărții, un eveniment online dedicat traducătorilor de limba română din întreaga lume.

20
/02
/23

Amantele regilor au fost, uneori, respinse sau denigrate de societate, alteori tolerate sau chiar admirate pentru frumusețea lor sau pentru influența pe care o exercitau asupra suveranilor. Mai aproape de zilele noastre, amantele președinților erau ținute în secret sau negociate cu presa, în încercarea de a proteja imaginea șefilor de stat, văzuți ca lideri morali și exemplari pentru societate.