Prin București, cu Tramvaiul Poeziei
https://www.ziarulmetropolis.ro/prin-bucuresti-cu-tramvaiul-poeziei/

Julius Meinl, în parteneriat cu asociaţia Arta nu Muşcă, anunţă lansarea Tramvaiului Poeziei. Acesta va circula pe ruta tramvaiului 1, în perioada 10 septembrie – 01 octombrie, şi va transforma fiecare călătorie într-un moment de relaxare. Va întâmpina călătorii cu decoruri speciale, cărţi de poezie, cafea, muzică şi multe alte surprize.

Un articol de Liliana Matei|7 septembrie 2019

Inițiativele Julius Meinl din cadrul proiectului au fost gândite și create special astfel încât călătorii să se bucure din plin de experiențe inedite. Aceștia pot găsi în timpul lecturii, vouchere cu premii ascunse printre paginile cărților. Mai mult decât atat, călătorii vor fi provocați să dea frâu liber imaginației și să compună propriile versuri, iar fiecare creație va fi recompensată. Pentru ca diminețile să înceapă bine, în perioada 23 – 27 septembrie, stația de tramvai Dr. Felix (zona Victoriei) va deveni stația de poezie în care toți călătorii vor primi câte o cafea gratuită din partea brandului.

„Încă de când am descoperit Tramvaiul Poeziei ne-am dat seama că este exact genul de proiect care se potrivește perfect cu valorile brandului, astfel că am acceptat cu drag propunerea de a fi parteneri și de a ne uni forțele pentru a atinge obiectivul comun: să ducem poezia mai aproape de oameni. Îndemnăm oamenii să participe într-un număr cât mai mare, deoarece o călătorie cu tramvaiul va fi transformată într-o adevărată experiență culturală”, a declarat Mădălina Sultan, marketing manager Julius Meinl România.

Proiectul aparține organizației nonguvernamentale Arta nu Mușcă și are ca scop să aducă poezia mai aproape de oameni și să ofere cât mai multor persoane accesul la cultură. În interiorul tramvaiului va fi amenajată o bibliotecă interactivă cu cărți de poezie contemporană și clasică, iar pe parcursul celor 3 săptămâni vor exista și momente artistice precum concerte de jazz, slam poetry și recitare.

„Tramvaiul Poeziei este despre a stârni curiozitatea călătorilor, a publicului larg, de a crea un obicei de lectură prin biblioteca interactivă, de a se lase inspirați în traseul lor spre școală, serviciu, piață. Să își dea voie să simtă, să privească orașul de la fereastră cu alți ochi, să zâmbească, să aibă nițel încredere”, a spus Loredana Munteanu, fondatoare a organizaţiei nonguvernamentale Arta nu Muşcă.

Julius Meinl lansează și o provocare inedită, un concurs de poezie pentru toți cei care sunt pasionați de scris. În perioada 9 – 16 septembrie, toți cei care vor să participe se pot înscrie aici, iar cele mai frumoase poeme vor fi colantate pe geamurile Tramvaiului Poeziei.

22
/10
/18

Juan Gabriel Vásquez, un scriitor care își împarte viața între douăcontinente, multipremiat și tradus cu succes la edituri prestigioase din întreaga lume, deschideserile dedicate literaturii la ediția din acestan a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara. „Vásquez este una dintre cele mai originale voci ale literaturii latino-americane contemporane!” (Mario Vargas Llosa). 

18
/10
/18

În weekendul 20 - 21 octombrie Mega Mall devine destinația ideală pentru pasionații de știință și tehnologie de toate vârstele. Centrul comercial găzduiește SCIKiDS Festivalul Științei ediția a VI-a - 100 de ani de știință. În premieră, Profesoul Trăsnit va conduce un experiment inedit și va crea un nor uriaș artificial pe Terasa Mega Mall situată la nivelul 2B.

17
/10
/18

“Corupţia într-o ţară este invers proporţională cu gradul de dezvoltare al acelei ţări.” - Arthur Miller, autorul faimoasei piese “Moartea unui comis voiajor” (al cărei prim act a fost scris într-o singură zi!), premiată cu: Pulitzer, Tony Award şi Premiul criticii de teatru. Arthur Miller s-a născut într-o zi de 17 octombrie (1915)

15
/10
/18

Cea de a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara, care are ca motto „La Vest de Est, La Est de Vest – Timișoara deschide granițele literaturii”, va avea loc în perioada 23 – 27 octombrie, în Sala Barocă a Muzeului de Artă și la Galeria Calpe. FILTM este deschis de eseistul Horia Roman Patapievici şi închis de filosoful Mihai Şora.

14
/10
/18

METROPOLIS SPECIAL Între 3 și 7 octombrie, pășeai prin Iași ca pe tărâmul literaturii. Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași transformase orașul în spațiul fermecat în centrul căruia întâlneai la tot pasul scriitori, iar dacă aveai noroc aceștia erau Jón Kalman Stefánsson, Jonathan Franzen, Veronica Roth...

10
/10
/18

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT s-a încheiat. La cele peste 130 de evenimente și expoziții cuprinse în program, au participat aproximativ 34.000 de spectatori, care s-au bucurat de prezența a 300 de invitați din toată lumea.