Printul Harry a admirat „Peisaje transilvănene” la Institutul Cultural Român din Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/printul-harry-a-admirat-peisaje-transilvanene-la-institutul-cultural-roman-din-londra/

Prinţul Harry a participat la vernisajul expoziţiei „Peisaje transilvănene”, un set de picturi şi sculpturi realizate de artista britanică Clare Inskip, care a avut loc la Institutul Cultural Român (ICR) din Londra şi la care au fost prezenţi şi mai mulţi diplomaţi români.

Un articol de Petre Ivan|4 noiembrie 2015

Întâmpinat de Mihnea Motoc, ambasadorul României, şi de Dorian Branea, directorul ICR Londra, printul Harry a zăbovit pe îndelete în faţa lucrărilor prezentate în expoziţie, angajându-se în lungi conversaţii cu ceilalţi invitaţi.

Prinţul Harry, care patronează mai multe iniţiative caritabile, împărtăşeşte preocupările tatălui său, prinţul Charles, pentru proiectele de conservare a patrimoniului natural şi istoric din zona Transilvaniei şi s-a arătat încântat să poată participa la acest eveniment.

Expoziţia, dedicată frumuseţilor naturale şi tradiţiilor din vechea provincie românească, face parte dintr-un şir de evenimente organizate de ICR Londra prin care institutul urmăreşte să prezinte publicului din capitala Marii Britanii aspecte definitorii ale culturii româneşti prin intermediul lucrărilor unor artişti britanici cunoscuţi – plasticieni, fotografi, dar şi scriitori -, având în acelaşi timp scopul de a crea o arhivă britanică a descoperirii României cu ajutorul mai multor arte.

În 2014, prinţul de Wales a fost oaspetele de onoare al Institutului Cultural Român din Londra, cu ocazia Festivalului Transilvania.

Foto: Printul Harry – facebook

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).