Printul Harry a admirat „Peisaje transilvănene” la Institutul Cultural Român din Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/printul-harry-a-admirat-peisaje-transilvanene-la-institutul-cultural-roman-din-londra/

Prinţul Harry a participat la vernisajul expoziţiei „Peisaje transilvănene”, un set de picturi şi sculpturi realizate de artista britanică Clare Inskip, care a avut loc la Institutul Cultural Român (ICR) din Londra şi la care au fost prezenţi şi mai mulţi diplomaţi români.

Un articol de Petre Ivan|4 noiembrie 2015

Întâmpinat de Mihnea Motoc, ambasadorul României, şi de Dorian Branea, directorul ICR Londra, printul Harry a zăbovit pe îndelete în faţa lucrărilor prezentate în expoziţie, angajându-se în lungi conversaţii cu ceilalţi invitaţi.

Prinţul Harry, care patronează mai multe iniţiative caritabile, împărtăşeşte preocupările tatălui său, prinţul Charles, pentru proiectele de conservare a patrimoniului natural şi istoric din zona Transilvaniei şi s-a arătat încântat să poată participa la acest eveniment.

Expoziţia, dedicată frumuseţilor naturale şi tradiţiilor din vechea provincie românească, face parte dintr-un şir de evenimente organizate de ICR Londra prin care institutul urmăreşte să prezinte publicului din capitala Marii Britanii aspecte definitorii ale culturii româneşti prin intermediul lucrărilor unor artişti britanici cunoscuţi – plasticieni, fotografi, dar şi scriitori -, având în acelaşi timp scopul de a crea o arhivă britanică a descoperirii României cu ajutorul mai multor arte.

În 2014, prinţul de Wales a fost oaspetele de onoare al Institutului Cultural Român din Londra, cu ocazia Festivalului Transilvania.

Foto: Printul Harry – facebook

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.

13
/10
/20

Expoziția-fenomen „Woman Unchained“ by Irina Greciuhina, care-a fost deschisă timp de o lună în spațiul expozițional Arbor.art.room, perioadă în care s-a bucurat de un imens succes, s-a închis în „real“, dar iubitorii de frumos mai au o șansă să contemple „Cina cea de taină“ cu femei și alte lucrări care i-au încântat pe bucureșteni în această perioadă.

12
/10
/20

Maria Orosan-Telea condensează în spațiul Kunsthalle Bega Box sub numele Later Edit 13 evenimente cuprinse în programul „Draft” - un program curatorial despre proiecte artistice în stadiu de idee, parțial realizate sau replicabile la scară mai mare, desfășurat din 2018 în Biblioteca Pavilion din Timișoara.

05
/10
/20

O expoziție de fotografie, proiecții de filme, teatru, recital de saxofon – programul Institutului Cervantes din București pentru luna octombrie include o serie de evenimente artistice care evidențiază creativitatea și caracterul inovator al mediului artistic de limbă spaniolă, o formă de a marca Ziua Națională a Spaniei, celebrată pe 12 octombrie. Totodată, octombrie înseamnă și reluarea activităților cu prezență la sediul instituției, din Bulevardul Regina Elisabeta 38.

01
/10
/20

În ciuda restricțiilor contextului pandemic, 32.405 de persoane au participat la ediția a 7-a Art Safari, finalizată duminică noapte, probabil cel mai mare eveniment dedicat artei în România, unic ca amploare, concept și structură. Muzeul temporar, deschis pentru două săptămâni, de data aceasta în Victoria Tower, a ocupat cu artă o suprafață de 6.000 de metri pătrați și a găzduit 800 de opere în valoare totală de peste 12 milioane de euro.

28
/09
/20

Când arta devine o formă de a pătrunde dincolo de vizibil, în adâncurile nevăzute ale ființei, artistul accede la o conectare profundă cu el însuși prin accesarea părților nevăzută ale Sinelui. Creația capătă un substrat mult mai profund, iar artistul devine mai mult decât un simplu imitator al conținutului realității. Cel care lasă emoția să se manifeste pe pânză, invită privitorul spre expresivități și trăiri care compun un întreg ansamblu de stări ale creatorului.