Programul In Culise în perioada 16-22 Noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/programul-in-culise-in-perioada-16-22-noiembrie/

Programul In Culise 16-22 Noiembrie   Bilet achitat în ziua spectacolului: 25 lei, Bilet achitat in avans: 17,5 lei Elevi si studenti: 10 lei, Studenti la film/teatru: intrare libera Sabotaj din Iubire: 12.5 lei (preţ unic) Monoloagele Vaginului: 30 lei (preţ unic) Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu: 30 lei (preţ unic) Scrisori catre Rita – The […]

Un articol de |13 noiembrie 2012

Programul In Culise 16-22 Noiembrie

 

Bilet achitat în ziua spectacolului: 25 lei, Bilet achitat in avans: 17,5 lei

Elevi si studenti: 10 lei, Studenti la film/teatru: intrare libera

Sabotaj din Iubire: 12.5 lei (preţ unic)

Monoloagele Vaginului: 30 lei (preţ unic)

Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu: 30 lei (preţ unic)

Scrisori catre Rita – The Show: 40 lei (preţ unic)

Pilaff Impro Show: Intrare liberă

 


Vineri, 16 Noiembrie, ORA 19:00

CUM SE ZICE – PREMIERĂ

De Roberto Mazzucco

Cu: Alexandru Minculescu, Ştefan Nistor, Maria Popovici, Ionuţ Iftimiciuc.

Regia: Cristian Bajora

Durata: 1h30

Ai fost vreodată la teatru? Dar la o repetiţie ai fost vreodată? În Culise lucrurile stau cu totul altfel decât te-ai fi gândit. Pentru prima dată ai şansa să vezi cum pregătesc marile stele ale scenei un spectacol. Şi ţine-te bine de scaun…ai să râzi din prima secundâ până la ultima.

Teatrul În Culise prezintă o comedie excepţională în regia lui Cristian Bajora, care prezintă 3 actori şi un regizor în plin proces de creaţie al unui… spectacol de teatru. Multă încrâncenare, multe gafe, crime şi iubiri! Nu rata un super spectacol marca
În Culise!


Vineri, 16 Noiembrie, ORA 21:00

DUBLURA – Spectacol Invitat

De Petru Ionescu

Cu: Silvia Codreanu, Virgil Constantin, Gabriela Hamzescu

R: Petru Ionescu

Spectatorul este invitat să asiste la o repetiție deschisă prilejuită de o schimbare de distribuție în piesa Pescărușul de A.P. Cehov: Actrița tânără preia rolul Nina Zarecinaia de la Actrița în vârstă, aceasta urmând să joace Arkadina în același spectacol. Replicile cehoviene se împletesc cu “replicile” actrițelor într-un dans amețitor al furiei, milei, dragostei, ironiei și, nu în ultimul rând, al morții.

Este datoria tinerei generații să-și găsească propria identitate negând uneori valorile trecutului. Conflictul care se naște între cele două protagoniste, o falsă “luptă între generații” este mediat de regizor care recurge la învățăturile marelui Stanislavski în încercarea de a găsi “adevărul creației”.

Dragoste, artă, moarte…primele două se bat și-a treia câştigă.…?!Aceeaşi femeie-actriţă la vârste diferite  şi bărbatul-regizor care-o vede Dublu…ră !

 


SAMBATA, 17 Noiembrie, ORA 19:00

SPECTATORUL CONDAMNAT LA MOARTE

De Matei Vişniec

Cu: Alexandru Minculescu, Ştefan Nistor, Florin Frăţilă, Paul Alexandru, Maria Popovici, Laura Marin, Ioana Chelmuş.

Regia: Cristian Bajora

Durata: 1h30

Pe lângă parodierea actului justiţiei – haina comică obişnuită în dramele lui Vişniec – evidentă încă din primele secvenţe ale spectacolului, textul lui Matei Vişniec are un mesaj aproape strigat, acela de a nu uita că atunci când mergem “la teatru” păşim într-un spaţiu al artei, iar persoanele din faţa noastră nu sunt nişte simpli bufoni angajaţi să binedispună iubitele şi odraslele ci …nişte artişti care slujesc frumosului.
Fără a vinde surprizele care fac din spectacolul “Spectatorul Condamnat la Moarte” un happening, vă spunem că piesa trece peste orice barieră a convenţiei, începe cu mult înaintea “primului gong” şi se termină, aşa cum spune Vişniec, “în stradă”, mult după ce reflectoarele deja s-au stins, iar relaţia spectator-actor capătă dimensiuni nemaiîntâlnite într-o sală de teatru obişnuită.
Textul permite momente lungi de improvizaţie ale actorilor – “Dar de unde stiţi că ce spun eu acum nu e decât o improvizaţie menită să-i amagească pe toţi cei din jur?” şi cu siguranţă fiecare reprezentaţie este diferită datorită numarului imens de variabile. Care va fi sentinţa???

 


DUMINICA, 18 Noiembrie, ORA 19:00

TREI PIESE SCURTE FĂRĂ SEX

Texte: Rodrigo Garcia – Lucru; Theo Herghelegiu – O seară cu BG; Aldo Nicolaj – Actorul

Cu: Ionuţ Iftimiciuc, Alexandru Minculescu, Alex Vlad

Regia: Cristian Bajora

Durata: 2 h

Trei – pentru că e cu trei actori
Piese – pentru că sunt texte de teatru
Scrute – pentru că nu sunt lungi
Făra sex – pentru ca nu sunt despre sex
(deşi e greu să vorbeşti sau să faci ceva timp de 2 ore fără să aminteşti despre asta)

O experienţă marca În Culise, un spectacol care foloseşte întreg spaţiul din
Ştefan Mihăileanu 53 – barul, sala de teatru, mansarda, un spectacol despre tine, despre noi, despre viaţă, despre nimicul din jurul nostru, despre lucrurile frumoase, despre actori, despre desene animate, despre McDonald’s şi hamburgeri, despre pistoale şi clovni.

O comedie – pentru că vei râde cu gura până la urechi (garantat În Culise) – Trei Piese Scurte Făra Sex este un spectacol complet care va aduce publicul spectator în stări şi gânduri unice – va problematiza şi va explica, va da răspunsuri şi va întreba – un produs cultural de certă valoare.

 


LUNI, 19 Noiembrie


MARTI, 20 Noiembrie, ORA 21:00

CUM SE ZICE

De Roberto Mazzucco

Cu: Alexandru Minculescu, Ştefan Nistor, Maria Popovici, Ionuţ Iftimiciuc.

Regia: Cristian Bajora

Durata: 1h30

 

Ai fost vreodată la teatru? Dar la o repetiţie ai fost vreodată? În Culise lucrurile stau cu totul altfel decât te-ai fi gândit. Pentru prima dată ai şansa să vezi cum pregătesc marile stele ale scenei un spectacol. Şi ţine-te bine de scaun…ai să râzi din prima secundâ până la ultima.

Teatrul În Culise prezintă o comedie excepţională în regia lui Cristian Bajora, care prezintă 3 actori şi un regizor în plin proces de creaţie al unui… spectacol de teatru. Multă încrâncenare, multe gafe, crime şi iubiri! Nu rata un super spectacol marca
În Culise!

 


MIERCURI, 21 Noiembrie, ORA 21:00

SCRISORI CĂTRE RITA – THE SHOW

După Ştefan Caraman

Cu: Ştefan Nistor, Maria Popovici

Regia Cristian Bajora

Durata: 1h

 

În urma succesului de care s-a bucurat primul sezon al serialului Scrisori către Rita între lunile martie şi septembrie 2012, Nic Labiş şi Rita iau iarăşi forme umane, de data aceasta într-un show unic de 1h şi 30 minute., în stagiunea 2012-2013 a Teatrului În Culise.

Un spectacol aproape de stand-up comedy, fără scrupule, fără ruşine, fără perdea, un show în care îţi vei regăsi cele mai ascunse fantezii şi gânduri, Scrisori către Rita – The Show este un spectacol erotic, datorită minunatei prezenţe nud a Mariei Popovici, o comedie absolută graţie lui Ştefan Nistor care interpretează şi povesteşte cu sinceritate şi lejeritate, câteodată filosofic şi metafizic mulţumită excentricităţii lui Ştefan Caraman şi o experienţă cultural specială pentru care trebuie să mulţumim regizorului Cristian Bajora care a avut curajul de a aduce acest roman pe scenă.

 


JOI, 22 Noiembrie, ORA 21:00

MONOLOAGELE VAGINULUI

Dupa: Eve Ensler

Cu: Diana Giubernea

Regia Mona Gavrilas

Durata: 1h

 

Foarte longeviv, spectacolul regizat de Mona Gavrilaş a stârnit interesul publicului din toată ţara, care a vrut să îl vadă şi să îl revadă. Această adaptare românească a unui text american celebru şi controversat la vremea apariţiei sale, are câteva atuuri: subiectul abordat – universul feminin, cu emoţiile şi trăirile specifice, viziunea regizorală care nu se bazează pe artificii, ci pe comunicarea cu publicul, care devine parte integrantă în spectacol şi, mai ales, jocul actoricesc al Dianei Giubernea, care se insinuează ca o şerpoaică, reuşind să îşi schimbe identitatea, să călătorească în timp şi în spaţiu, împreună cu toţi cei din sală.

 



 

12
/02
/24

Actorul Matei Arvunescu percepe vulnerabilitatea ca pe o lecție de actorie, îl citează pe marele Gabo, încercând să explice cum viața ar putea avea un sens și crede că „revoluție“ e un cuvânt cu mare greutate. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

12
/02
/24

Acolo unde nu mai e trafic, doar o plajă pustie și posibilitatea unui nou început, iubirea poate completa peisajul unei eternități liniștite. „Băieții buni ajung în Rai”, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoavă, propune publicului la cinema, din 22 martie, o întâlnire cu o poveste inedită și o scurtă pauză pentru a uita de grijile vieții cotidiene.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

09
/02
/24

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii ale industriei din acest an, dominând cu câte 13 nominalizări la Oscar® și la Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune (BAFTA), blockbusterul Oppenheimer în care joacă Cillian Murphy, nominalizat la Oscar pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer și Emily Blunt în rolul soției sale, biologul și botanistul Katherine „Kitty” Oppenheimer, va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 21 martie.

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.