Promenada Operei revine anul acesta pe esplanada Operei Naționale București
https://www.ziarulmetropolis.ro/promenada-operei-revine-anul-acesta-pe-esplanada-operei-nationale-bucuresti/

Opera Naţională Bucureşti, instituţie publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ștefan Iordache” prezintă pe esplanadă cea de-a zece ediţie a evenimentului „Promenada Operei”.

Un articol de Petre Ivan|14 august 2020

Stagiunea Estivală a Operei Naționale București, intitulată „Seri de Operă Estivale”, face parte din SAMER 2020 – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României 2020, proiect intițiat de Ministerul Culturii. Pentru mai multe detalii puteți consulta link-ul următor: http://www.cultura.ro/ministerul-culturii-lanseza-samer-2020

Muzica, limbajul universal pe care toate popoarele lumii îl vorbesc, indiferent de cultură, religie, etnie; muzica, mereu misterioasă și unică se va lăsa mângâiată de aplauzele publicului bucureștean.

Promenada Operei va etala o pleiadă de solişti ai Operei Naționale București – unii dintre ei deţinătorii unor impresionante palmarese profesionale – precum: Iulia Isaev, Daniel Magdal, Simona Neagu, Mihaela Ișpan, Alin Stoica, Irina Iordăchescu, Dan Indricău, Cătălin Toropoc, Veronica Anușca, Sidonia Nica, Lucian Petrean, Sorana Negrea, Oana Andra, Iordache Basalic, Lucian Corchiș, Adrian Mărcan, Liviu Indricău, Marius Boloș, Ion Dimieru, Cristina Fieraru, Monica Luca. Îşi dau concursul corul, pregătit de maestrul Daniel Jinga şi orchestra teatrului liric. Regia poartă semnătura Cristinei Cotescu, asistent de regie va fi Alexandru Nagy, iar prezentator va fi Bogdan Chenciu. 

Acestora li se va alătura ansamblul de balet și prim balerinii Mihaela Soare și Bogdan Cănilă, Greta Niță și Robert Enache, Monica Petrică, Andra Ionete. Întregul eveniment se va desfăşura sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Acest veritabil regal liric va cuprinde o suită de capodopere muzicale, dintre care amintim aici  numai câteva dintre ariile şi duetele ce urmează a fi interpretate: Non piu andrai din opera Nunta lui Figaro de W.A. Mozart, Le veau d’or din opera Faust de Charles Gounod, La donna e mobile din opera Rigoletto de Giuseppe Verdi, Habanera din opera Carmen de Georges Bizet, Largo al factotum din opera Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini, Quando m’en vo din opera Boema de Giacomo Puccini, Ebben, Ne andro lontana din opera La Wally de Alfredo Catalani, Nessun dorma din opera Turandot de Giacomo Puccini. 

Parfumul poveștilor de dragoste, a emoțiilor și pasiunilor ascunse printre partituri, se va lăsa simțit pe esplanada din fața Operei Naționale București.

Evenimentul se înscrie în categoria de proiecte menite a asigura accesul publicului la cultura de înaltă ţinută, mai precis la genul liric de calitate, care este opera.

Biletele se pot achiziționa doar online, de pe http://tickets.operanb.ro/. 

Accesul la eveniment se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19.

29
/08
/22

Sâmbătă, 10 septembrie 2022, începând cu ora 19.00, la CREART – SALA TEATRELLI din București (Piața Alexandru Lahovari nr. 7), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură din București, Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu Fundația Regală Margareta a României și Muzeul Național George Enescu și cu susținerea Kaufland România, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează concertul de deschidere a turneului național FIORI E COLORI.

26
/08
/22

Dimitri’s Bats a lansat piesa „Get Your Fix”, un nou single despre reclame, dragoste și consumerism, de pe viitorul EP al trupei, „Get Your Fix”. Vă invităm să-l cunoașteți mai bine pe Radu Osaciuc, solistul trupei, într-un interviu sub formă de alfabet.

25
/08
/22

Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București în perioada 6-8 septembrie, pentru a întâlni artiști la început de drum, trupe consacrate care își doresc să urce pe scena internațională, dar și pentru a schimba idei cu reprezentanții industriei muzicale locale. Structurat în peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A, conferința MMB va aduce în prim plan secretele, dar și subiectele tabu din industria muzicală.

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.