pulzArt, prilej de city break cultural la Sfântu Gheorghe
https://www.ziarulmetropolis.ro/pulzart-prilej-de-city-break-cultural-la-sfantu-gheorghe/

Joi, 19 septembrie, începe la Sfântu Gheorghe (Covasna) Festivalul de Arte Contemporane pulzArt, un prilej foarte bun pentru cei care nu şi-au făcut încă planuri pentru weekend să îşi facă spontan o bucurie. Frumuseţea locului şi a împrejurimilor este completată de pulzArt, un festival care oferă şansa iubitorilor de artă şi frumos de a veni în contact cu ce mai e nou, care sunt formele de exprimare artistică la zi, care sunt tendinţele în diferite domenii artistice şi ce îndrăgeşte publicul de afară. 

Un articol de Petre Ivan|19 septembrie 2019

Un concert surprinzător prin combinația de jazz și muzică electronică este chiar cel din deschidere, susținut de Ishmael Ensemble, o trupă britanică foarte cunoscută tinerilor londonezi care se va afla față în față cu publicul de la noi, chiar în prima zi pulzArt.

Următoarele seri din festival vor vibra, de asemenea, de combinații surprinzătoare de genuri muzicale, prin prezența pe scenele de la pulzArt a altor artiști internaționali precum grupul muzical francez Cédric Hanriot Trio, care combină curente jazz, pop și groove, explorând în mod ludic teme internaționale faimoase preluate din popul lui Katy Perry și rock-ul Nirvana, , sau Alexandre Kordzaia, cunoscut drept “Kordz, care va crea momente muzicale unice alături de alți zece artiști locali cu instrumente de corzi, în seara de închidere a celei de-a șaptea ediții de pulzArt.

Pe lângă muzică, la pulzArt vine în întâmpinarea publicului cu spectacole de teatru, expoziții de artă fotografică, proiecții de film, teatru de păpuși și multe alte surprize pentru toate gusturile, care merită și trebuie văzute. Detalii și informații suplimentare privind artiștii invitați și întregul program al festivalului sunt disponibile pe site-ul www.pulzart.ro

Cei interesați își pot achiziționa biletele, al căror preț este între 20 și 30 de lei, online, de pe site-ul www.biletmaster.ro .

Foto: pulzArt – facebook

 

 

 

 

19
/12
/21

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?], în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) are plăcerea să anunțe deschiderea a trei noi expoziții și intervenții din seria SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI la Suprainfinit Gallery, THE INSTITUTE și Switch Lab, sâmbătă, 18 decembrie. De asemenea, în prima expoziție SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI (1-245), la Combinatul Fondului Plastic, vor avea loc o serie de tururi ghidate.

13
/12
/21

Muzeul Național de Artă al României vă invită la o nouă „Întâlnire la muzeu” marți, 14 decembrie, ora 18.00, cât și la un ghidaj cu tema „Reprezentări ale Nașterii Domnului în Galeria de Artă Europeană”. 

08
/12
/21

MNAC deschide, începând cu 9 decembrie 2021, al doilea sezon expozițional al anului care marchează două decenii de la apariția primului muzeu național de artă contemporană din România.

08
/12
/21

Episodul pilot al Sinestezia, proiectul cultural al Asociației Industrii Creative, s-a încheiat. Pe scurt, acesta a însemnat 5 zile în care 14 artiști au adus arta în fața publicului pe 5 scene, sub forme de manifestare variate și contemporane.

25
/11
/21

Expoziția-eveniment „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean” este deschisă vizitatorilor în perioada 14 octombrie 2021 – 6 februarie 2022, la Muzeul Național de Artă al României. Publicul este invitat astfel să redescopere un moment esențial pentru istoria recentă a artei românești și est-europene.

24
/11
/21

În perioada 26-30 noiembrie 2021, la Iași are loc prima ediție a evenimentului Sinestezia. Timp de 5 zile, publicul se va întâlni cu artiști ieșeni și din țară și va explora arta în diverse forme neconvenționale, atât fizic, cât și online prin transmisiuni live gratuite.

12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?