Puşa Darie: „Toată viaţa noastră e un joc de-a râsul-plânsul“
https://www.ziarulmetropolis.ro/pusa-darie-toata-viata-noastra-e-un-joc-de-a-rasul-plansul/

Puşa Darie, actriţă a Teatrului Naţional din Iaşi, va juca în spectacolul „Terapie prin [email protected]“, vineri, 14 noiembrie, la ora 19.00, la Godot Cafe-teatru, str. Blănari nr. 14.

Un articol de Judy Florescu|10 noiembrie 2014

Puşa Darie spune că a scris textul spectacolului „Terapie prin [email protected]“ într-un moment în care acumulase „multe povești de la diverse persoane, povești triste, poveşti care au schimbat destine, și în toate aceste povești era vorba de neîmpliniri sexuale. Știm cu toții că energia sexuală este cea mai puternică energie, este energia vitală.”

Puşa Darie spune poveștile unor femei care au ales partenerii nepotriviți, femei care au găsit puterea de a merge mai departe, chiar dacă experiențele au fost urâte. „Totul se poate schimba în bine, dacă ne dorim cu adevărat, și ne amintim că avem demnitate și dreptul la fericire. Sexul este o stare, nu o tortură. Vă propun un text plin de umor, chiar dacă poveștile sunt triste. Toata viața noastră e un joc de-a râsul, plânsul,” spune actrița, pe blogul lui Marius Manole.

În anul 2012, publicul bucureștean a avut ocazia să-i vadă pe Pușa Darie și pe Marius Manole pe aceeași scenă, în spectacolul-lectură „Aplauze pentru Lena”, un text de Valentin Nicolau, în regia lui Chris Simion, în cadrul Festivalului de Teatru Independent de orice – Undercloud.

Tot pentru publicul bucureștean, Marius Manole a scris un mesaj pe blogul personal: „Pușa Darie și-a construit singură un spectacol. A luptat pentru el. Și acum e la Godot. Vrea să vă cucerească și pe voi. Pentru că știu că sunteti exigenți, și pentru că știu că ea e dependentă de iubirea voastră, vă aștept cu mare drag  s-o aplaudăm împreună pe actrița Teatrului Național din Iași, Pușa Darie. Cuvintele mele sunt prea sărace… O iubesc tare mult pe această actriță și îmi doresc să o iubiți și voi“.

Accesul în sala de spectacol se face în baza rezervărilor la numerele de telefon: 021 31 61 682 / 0736 414 244 .

foto: Cătălina Flămînzeanu

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!