Radio România Cultural oferă copiilor de-acasă cele mai frumoase povești ale unei lumi sănătoase
https://www.ziarulmetropolis.ro/radio-rom%c3%a2nia-cultural-ofer%c4%83-copiilor-de-acas%c4%83-cele-mai-frumoase-pove%c8%99ti-ale-unei-lumi-s%c4%83n%c4%83toase/

Radio România Cultural îşi adaptează programul pentru copiii nevoiţi să petreacă timpul în casă.

Un articol de Petre Ivan|17 martie 2020

Având în vedere măsurile luate de autorități pentru combaterea pandemiei de coronavirus și ținând cont de faptul că școlile sunt închise, Radio România Cultural își adaptează, începând de miercuri, 18 martie, și până la încheierea stării de urgență, conținutul dedicat copiilor și persoanelor care petrec mult timp acasă.

Radio România Cultural renunță la o serie de emisiuni și le înlocuiește cu programe speciale pentru a veni în sprijinul tuturor celor care zilele acestea sunt nevoiți să rămână la domiciliu.

Astfel, în fiecare zi, de la ora 12,00, copiii și părinții lor pot asculta, pe toate frecvențele naționale ale Radio România Cultural, cele mai frumoase povești de teatru radiofonic, multe dintre acestea fiind adaptări ale unor opere aflate în manualele școlare.

De asemenea, pe site-ul www.radioromaniacultural.ro, copiii pot asculta oricând doresc producții dedicate ale Teatrului Național Radiofonic.

Aventura cu un hobbit – J.R.R.Tolkien, Albă ca zăpada și cei șapte pitici – Frații Grimm, Aventurile lui Pinocchio, de Carlo Collodi și Alice în țara minunilor,  de Lewis Caroll sunt poveștile care pot fi deja ascultate pe site-ul Radio România Cultural.

Copiii care deja au început teleșcoala pot afla noutăți despre posibilitățile de învățare și petrecere a timpului liber și din seria de emisiuni iClasă, difuzată zilnic pe frecvențele Radio România Cultural, de la ora 14,00.

12
/07
/21

Ziarul Metropolis vă invită să citiți un fragment din volumul „Malvinița. Așa se scrie dragostea. Epistolar erotic. parCurs de comunicare creativă” de Eugen Istodor, recent publicat la Editura Polirom.

08
/07
/21

Un portret al excepționalei gânditoare de secol XX, Hannah Arendt, schițat de autoarea americană Hannah Jewell în volumul „100 de femei afurisite. O istorie” (Editura Nemira, 2021, colecția „Orion”).

07
/07
/21

Cum evităm problemele financiare în cuplu? Cum ar trebui economisiți și investiți banii familiei pentru a ajunge la echilibru și prosperitate? Curtea Veche Publishing lansează ghidul de bază pentru orice cuplu aflat la început de drum.

07
/07
/21

Joi, 8 iulie, la ora 18.00, pe paginile de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti) și Polirom (facebook.com/polirom.editura), va avea loc o discuție pornind de la „Eu, Tituba, vrăjitoarea neagră din Salem” de Maryse Condé, romanul laureat al Premiului Noii Academii Suedeze pentru Literatură 2018 & Grand Prix Littéraire de la Femme 1986.

06
/07
/21

Miercuri, 7 iulie, la ora 19.00, pe paginile de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti) și Polirom (facebook.com/polirom.editura), scriitoarea Simona Antonescu va intra în dialog cu criticul Bogdan Crețu pornind de la romanul „În umbra ei”, apărut recent în colecția „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom.

04
/07
/21

Pentru a marca 200 de ani de la nașterea lui Vasile Alecsandri (1821-1890), deținătorul primului premiu internațional pentru literatura română, Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează în 2021 o serie de expoziții, concursuri, ateliere, întâlniri și apariții editoriale speciale.

01
/07
/21

Zilele acestea, a plecat către librăriile din întreaga țară o nouă ediție, revăzută, a Jurnalului lui Franz Kafka, editată în colecția ANANSI World Fiction într-un format grafic deosebit.

28
/06
/21

„Forma lucrurilor. Alfabetul geometriei”, cartea lui Marco Andreatta publicată recent în colecția Știință, spune povestea geometriei, pe care autorul o descrie drept unul dintre cele mai studiate şi sofisticate sisteme ale gândirii filozofice, capabil să furnizeze interpretări ale lumii în care trăim şi tehnicile de care avem nevoie ca să ne putem împlini aşteptările şi dorinţele. Orientarea în spațiu, perceperea unui obiect prin forma sa, minimizarea distanțelor de deplasare – toate acestea sunt înzestrări geometrice de care ne folosim în viața de zi cu zi.

17
/06
/21

Ziarul Metropolis vă prezintă un fragment din romanul „un nor în formă de cămilă” de Alina Nelega, recent apărut la Editura Polirom, în colecția „Fiction Ltd.” (disponibil și în ediție digitală).

14
/06
/21

Storis este prima aplicație de audiobookuri, ebookuri și podcasturi în limba română, un produs original și unic pe piața de carte din România, care își propune să ofere cititorilor o experiență nouă a lecturii și să așeze țara noastră pe harta revoluției digitale care se manifestă astăzi în toată lumea.