Radio România Cultural oferă copiilor de-acasă cele mai frumoase povești ale unei lumi sănătoase
https://www.ziarulmetropolis.ro/radio-rom%c3%a2nia-cultural-ofer%c4%83-copiilor-de-acas%c4%83-cele-mai-frumoase-pove%c8%99ti-ale-unei-lumi-s%c4%83n%c4%83toase/

Radio România Cultural îşi adaptează programul pentru copiii nevoiţi să petreacă timpul în casă.

Un articol de Petre Ivan|17 martie 2020

Având în vedere măsurile luate de autorități pentru combaterea pandemiei de coronavirus și ținând cont de faptul că școlile sunt închise, Radio România Cultural își adaptează, începând de miercuri, 18 martie, și până la încheierea stării de urgență, conținutul dedicat copiilor și persoanelor care petrec mult timp acasă.

Radio România Cultural renunță la o serie de emisiuni și le înlocuiește cu programe speciale pentru a veni în sprijinul tuturor celor care zilele acestea sunt nevoiți să rămână la domiciliu.

Astfel, în fiecare zi, de la ora 12,00, copiii și părinții lor pot asculta, pe toate frecvențele naționale ale Radio România Cultural, cele mai frumoase povești de teatru radiofonic, multe dintre acestea fiind adaptări ale unor opere aflate în manualele școlare.

De asemenea, pe site-ul www.radioromaniacultural.ro, copiii pot asculta oricând doresc producții dedicate ale Teatrului Național Radiofonic.

Aventura cu un hobbit – J.R.R.Tolkien, Albă ca zăpada și cei șapte pitici – Frații Grimm, Aventurile lui Pinocchio, de Carlo Collodi și Alice în țara minunilor,  de Lewis Caroll sunt poveștile care pot fi deja ascultate pe site-ul Radio România Cultural.

Copiii care deja au început teleșcoala pot afla noutăți despre posibilitățile de învățare și petrecere a timpului liber și din seria de emisiuni iClasă, difuzată zilnic pe frecvențele Radio România Cultural, de la ora 14,00.

12
/05
/21

Editura Frontiera anunță apariția unui titlu de excepție: „Haiku siberian”, un roman grafic lituanian despre deportarea în Siberia a unui băiețel, Algis, împreună cu familia sa. Scris de Jurga Vilė și ilustrat de Lina Itagaki, romanul a impresionat lumea europeană a cărții încă de la apariția sa, în 2017.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.

22
/04
/21

Asociația Culturală Control N a lansat programul educațional Eu x 3 – ateliere de autocunoaștere prin scris pentru liceeni. Atelierele se desfășoară în perioada 12-30 aprilie 2021, în trei licee bucureștene: Liceul Teoretic “Ștefan Odobleja”, Liceul Teoretic Bulgar “Hristo Botev” și Liceul Teoretic Atlas.

22
/04
/21

Vineri, 23 aprilie, la ora 19.30, Editura Humanitas vă invită la a doua ediție a întâlnirilor „Merită să discutăm despre”. Vom avea de această dată un dialog cu oameni care au o experiență lungă în a crea ocazii în care copiii și adolescenții să se poată exprima, să aibă acces la cărți și lectură, la explicații în plus și ajutor la lecții.

21
/04
/21

Pe 25 aprilie 2021, de la ora 19.30, Radio România Cultural se alătură miilor de femei din toată lumea care vor citi prologul cărții „Rugăciune pentru Cernobîl”, a scriitoarei Svetlana Aleksievici, laureată cu Premiul Nobel în anul 2015.

20
/04
/21

Scriitorul israelian David Grossman este laureat al Berman Literature Prize pentru romanul Iti hayim meshek harbe (2019, traducere în limba suedeză de Natalie Lantz: Med mig leker livet, 2020), publicat și în limba română, în anul 2020, în colecția „Biblioteca Polirom”, cu titlul De mine viața și-a tot rîs, traducere din limba ebraică de Gheorghe Miletineanu.

20
/04
/21

Joi, 22 aprilie, la ora 19.30, profesorul de psihologie și neuroștiințe la Princeton Michael S.A. Graziano va fi invitat la un dialog #live #online, în limba engleză, cu Alexandru Babeș, conducătorul grupului de neurofiziologie senzorială în cadrul Departamentului de Anatomie, Fiziologie şi Biofizică, Facultatea de Biologie, Universitatea din Bucureşti, și Dragoș Iliescu, antreprenor și profesor universitar la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București, specialist în psihologie organizațională și măsurare psihologică.