Editura Corint va publica romanul „Fourteen Days: An Unauthorized Gathering“, editat de Margaret Atwood
https://www.ziarulmetropolis.ro/editura-corint-va-publica-romanul-fourteen-days-an-unauthorized-gathering-editat-de-margaret-atwood/

Grupul Editorial Corint a semnat un acord cu Houghton Mifflin Harcourt Books & Media pentru publicarea în limba română a volumului Fourteen Days: An Unauthorized Gathering, roman colaborativ ce integrează toate genurile literare, coordonat de scriitoarea Margaret Atwood, la care vor contribui zeci de autori celebri.

Un articol de Petre Ivan|19 aprilie 2021

Cartea va apărea în imprintul Corint Fiction în primăvara anului 2022, simultan cu lansarea internațională.

Fourteen Days este o variantă modernă a Decameronului. În romanul lui Boccacio,  călătorii se adăpostesc din calea Morții Negre într-o vilă de la marginea Florenței, unde își deapănă poveștile. În Fourteen Days, un grup de vecini se adună pe acoperișul clădirii în care locuiesc, în Manhattanul pustiit la debutul pandemiei de Coronavirus, și își împărtășesc amintiri și întâmplări dintre cele mai surprinzătoare, mai intime, mai terifiante și mai înduioșătoare.

Margaret Atwood, editoarea coordonatoare, a lansat invitația de a contribui către un grup eclectic de scriitori, de la autori de romane de dragoste, mistery sau science fiction, la autori de literatură pentru copii, poeți, academicieni și jurnaliști. Între aceștia se numără Angie Cruz, Emma Donoghue, Dave Eggers, Diana Gabaldon, Tess Gerritsen, John Grisham, Maria Hinojosa, CJ Lyons, Celeste Ng, Mary Pope Osborne, Ishmael Reed, Hampton Sides, Nafissa Thompson-Spires și Monique Truong.

Fiecare dintre autorii invitați creează câte un personaj care spune o poveste în palimpsest creativ rar întâlnit în peisajul literaturii americane.

Personajele au multe de împărtășit despre viața în pandemie și despre viață, în general, stârnind discuții, dezbateri, chiar și certuri în toată regula, pentru ca apoi să-și găsească împăcarea în momente de neașteptată empatie.

Romanul este proiectul de suflet al scriitorului Doug Preston, președintele Authors Guild – organizația profesională a scriitorilor americani. De altfel, câștigurile din drepturile de autor vor merge către Authors Guild Foundation, ramura caritabilă și educațională a organizației, pentru susținerea autorilor americani în pandemie.

Noul roman va sta alături de alte volume semnate Margaret Atwood și publicate în colecția Corint Fiction: Mireasa hoțomană, Alias Grace și Femeia-oracol, acesta din urmă în curs de retipărire.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.