Radu Afrim, la Festivalul de Teatru de la Ljubljana
https://www.ziarulmetropolis.ro/radu-afrim-la-festivalul-de-teatru-de-la-ljubljana/

Spectacolul „Năpasta”, de I. L. Caragiale, în regia lui Radu Afrim, a fost selectat să participe la cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Ex Ponto de la Ljubljana, Slovenia, care va avea loc în septembrie.

Un articol de Petre Ivan|20 ianuarie 2014

Spectacolul „Năpasta”, de I. L. Caragiale, în regia lui Radu Afrim, a fost selectat să participe la cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Ex Ponto de la Ljubljana, Slovenia, care va avea loc în septembrie.

Iniţiat în 1993, Festivalul Ex Ponto reuneşte anual o selecţie impresionantă de spectacole ale unor teatre din spaţiul central şi sud-est european, fiind totodată şi o activă platformă de dialog pe teme de stringentă actualitate.

Tema precedentei ediţii a festivalului s-a intitulat, semnificativ, „Unde este limita?”.

Singura dramă a lui I. L. Caragiale, istoria unei răzbunări feminine, „Năpasta”, în viziunea lui Radu Afrim, declanşează emoţie şi suspans, într-un spectacol puternic senzorial, instinctual, expresiv.

Radu Afrim

În piesa lui Radu Afrim, actorii creează o lume efervescentă, căreia muzica îi aduce un fior straniu.

Un decor al cotidianului citadin, dar încărcat cu detalii telurice, prelungit într-o paradă suprarealistă a costumelor întregesc atmosfera obsedantă a spectacolului.

Spectacolul „Năpasta” se joacă miercuri şi joi, de la ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti.

Din distribuţia spectacolului fac parte, printre alţii, actorii Mihai Călin, Marius Manole, Emilian Oprea, Crina Semciuc şi Simona Popescu.

Foto:Radu Afrim , Năpasta – facebook, TNB

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.

09
/01
/24

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi, ce va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.