Realitatea Plus a primit undă verde de la CNA
https://www.ziarulmetropolis.ro/realitatea-plus-a-primit-unda-verde-de-la-cna/

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, joi, o solicitare de licenţă audiovizuală prin satelit a SC Geopol International SRL Bucureşti pentru Realitatea Plus. Coordonatorul Grupului Realitatea Media, Cosmin Guşă, a precizat că se urmăreşte extinderea unui brand românesc în Balcanii de Vest, care, pe model Euronews, se adresează, în parte în limba engleză, audienţei interesate […]

Un articol de Andrada Văsii|17 ianuarie 2013

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, joi, o solicitare de licenţă audiovizuală prin satelit a SC Geopol International SRL Bucureşti pentru Realitatea Plus.

Coordonatorul Grupului Realitatea Media, Cosmin Guşă, a precizat că se urmăreşte extinderea unui brand românesc în Balcanii de Vest, care, pe model Euronews, se adresează, în parte în limba engleză, audienţei interesate de integrare în UE, propunându-şi să dea cuvântul reprezentanţilor ţărilor din zonă spre Bruxelles.

„Ne dorim un demers al Balcanilor pe o piaţă alternativă de audienţă şi de publicitate, demers care ajută Grupul Realitatea, pentru că am dori să ieşim din insolvenţă”, a spus Guşă, precizând că licenţa i-ar ajuta să poarte discuţiile în capitalele balcanice.

Potrivit acestuia, beneficiul pentru brandul Realitatea este creşterea valorii lui pe pieţele vecine, dar mai ales pe piaţa europeană, element care va putea ajuta foarte mult la viitoarele negocieri de parteneriate internaţionale, la posibile vânzări parţiale sau chiar totale.

El a spus că echipa Realitatea Plus va fi preponderent românească, mixtă în oraşele balcanice.

Guşă a dat o serie de explicaţii referitoare la sistemul de acţionariat solicitate de Narcisa Iorga (CNA), subliniind că Elan Schwartzenberg nu mai este acţionar la Realitatea Media. „Realitatea Media suntem noi”, a spus Cosmin Guşă.

El a arătat că solicitarea de licenţă este pentru România şi a precizat că societatea pe care face investiţia este una profitabilă, Radio Guerrilla având probleme, pe care şi le va rezolva prin păstrarea licenţelor care sunt eficiente.

Realizatorii Realitatea TV Rareş Bogdan şi Andreea Creţulescu, coordonatori editoriali, au subliniat că vor lucra cu analişti din ţările respective, dar şi cu specialişti din mediul universitar.

Republica Moldova şi Croaţia vor fi primele pieţe pe care Guşă intenţionează să le abordeze, „apelând la diligenţele MAE, pentru a fi sprijiniţi”.

„Emisia va debuta cât de repede putem, la finalul anului”, a declarat Cosmin Guşă.

Cu rezervele exprimate de Narcisa Iorga, care a sugerat să fie schimbată denumirea noului post, majoritatea membrilor CNA şi-au exprimat speranţa că iniţiativa lui Cosmin Guşă este promiţător, fezabil, mergând pe o direcţie europeană, pledând pentru acordarea licenţei.

Geopol International este deţinută în proporţie de 50% de analistul Cosmin Guşă, acţionar şi creditor majoritar la Realitatea Media, şi Maricel Păcurariu (50%).

Realitatea Plus va emite în Republica Moldova şi în ţările din fosta Iugoslavie, inclusiv Macedonia.

Proiectul în care Guşă intenţionează să investească aproximativ 12 -15 milioane de euro, pe o perioadă de 3 – 4 ani, va fi lansat cel mai devreme în 2015.

Realitatea Plus va avea un studio la Bucureşti, unul la Bruxelles şi câte unul în capitalele ţărilor în care va fi prezentă, după modelul Euronews, crawl-ul urmând a fi în limba fiecărei ţări.

În aceeaşi şedinţă, CNA a aprobat solicitările: SC SBS Broadcasting Media SRL Bucureşti pentru Prima TV Bucureşti şi SC Ora 7 SRL Galaţi pentru TV Galaţi din Tg. Bujor şi Tecuci.

CNA a respins, după dezbateri de aproape o oră, o solicitare a SC Sud Media Production SRL Tg. Jiu de preluare a licenţei audiovizuale aparţinând societăţii SC Brand Emotion SRL Bucureşti (Radio GOGO S.C. Brand Emotion SRL Bucureşti).

Reprezentantul societăţii, Ionuţ Daniel Răitaru, a arătat că grila va fi dedicată exclusiv emisiunilor pentru copii, acesta susţinând că are 60 de angajaţi.

SC Brand Emotion SRL Bucureşti are dreptul să păstreze licenţa, care expiră în septembrie 2020.

Potrivit Narcisei Iorga, neaprobarea acordării licenţei ar duce la un deficit în piaţa media pentru copii.

Christian Mititelu a afirmat însă că o licenţă pentru copii este greu de păstrat într-un oraş mic, ea trebuind să revină CNA care s-o scoată, în 45 de zile, la concurs.

Totodată, a fost amânată, până la şedinţa de marţea viitoare, o solicitare de prelungire a licenţei audiovizuale a SC TVMP SRL Ploieşti pentru Televiziune Prahova.

Sursa: Agerpres

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă