Record de vizitatori la Pavilionul de Artă București – Art Safari
https://www.ziarulmetropolis.ro/record-de-vizitatori-la-pavilionul-de-arta-bucuresti-art-safari/

În ciuda noii ofensive pandemice, marea expoziţie anuală de artă Art Safari Bucureşti a înregistrat în aceste zile, potrivit raportărilor entuziaştilor domeniului, un curios record, de peste 3.000 de persoane în medie pe zi.

Un articol de Liliana Matei|22 septembrie 2021

Astfel, după deschiderea oficială de miercuri seară, abundentă în personalități politice și mondene, deși accesul la expoziții a fost condiționat, potrivit spuselor organizatorilor, de măsurile de spațiere a vizitării și control al accesului, deși s-au format cozi la intrare lungi de sute de metri, cifrele de vizitare rezultate la sfârșitul zilei au fost impresionante, net mai crescute decât în anii anteriori pandemiei, în medie cu aprox. 40%. Semn nesperat, dar binevenit, că vizitarea expozițiilor importante de artă devine un trend pentru publicul cultivat bucureștean, indiferent de vârsta acestuia, nu doar promenadă de weekend, cât și interesul de autodezvoltare personală umanistă.

Conform spuselor organizatorilor, și această ediție, precum cea a anului trecut, a stat sub semnul siguranței și respectării normelor sanitare. Publicul, care a trecut pragul celor două spații expoziționale ale Pavilionului de Artă București, a văzut că arta și siguranța merg mână în mână.

„Accesul la Art Safari nu este afectat de intrarea în vigoare a noilor reguli de protecție sanitară din București, deoarece evenimentul a fost gândit încă de la bun început cu respectarea  strictă a regulilor de prevenție. Am făcut-o și în 2020, cu atât mai mult în 2021. Vizitarea celor 4 pavilioane muzeale ale Art Safari 2021 presupune purtarea obligatorie a măștii de protecție, asigurarea și păstrarea distanței sociale, dezinfectare periodică și asigurarea unui flux controlat de vizitatori, printr-un acces de tip circuit”, declară Ioana Ciocan, Directorul Art Safari.

„ArtSafari este acel eveniment catalizator pentru iubitorii de artă, care a devenit o tradiție bucureșteană. Din fericire poate fi vizitat de oricine, în deplină siguranță și fără obligativitatea de a prezenta un Certificat Verde COVID-19. Din 15 mai 2020, muzeele, galeriile și expozițiile temporare au fost deschise publicului fără a se fi închis vreodată pe perioada stării de alertă. Aceste tipuri de activități culturale, cum este și ArtSafari, s-au bucurat și se bucură de condițiile de acces cele mai aproape de normalitate”, punctează Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

Ediția Art Safari 2021 completează experiența clasică de vizitare cu Night Tours, dar și cu tururile virtuale găzduite de Marius Manole și Horia-Roman Patapievici. Pentru ca arta să poată fi trăită în siguranță!

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate pe Tickets.artsafari.ro, dar și la intrarea în Palatul Dacia-România din strada Lipscani nr. 18-20.


Art Safari, operator cultural independent care acționează pe scena de artă din România, este cunoscut îndeosebi pentru organizarea anuală a Pavilionului de Artă București, ale cărui expoziții au fost vizitate de aprox. 195.000 de persoane în cele 7 ediții de până acum. Alături de expoziţiile curatoriale, organizate în București sau în străinătate, Art Safari promovează conținut educațional pentru toate vârstele, găzduind inclusiv ateliere de artă pentru copii și tururi ghidate pentru copii și adolescenţi.

06
/12
/23

Teatrul „Gong” și Revista „Euphorion” prezintă cea de-a treia conferință organizată în cadrul Simpozionului Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”. Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” și îl va avea ca invitat pe Marin Mălaicu-Hondrari.

06
/12
/23

Teatrul Național din Timișoara invită publicul sâmbătă, 9 decembrie 2023, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023: SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ de Mihail Săulescu, spectacol semnat de regizorul Ion-Ardeal Ieremia.

06
/12
/23

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.