Record de vizitatori la Pavilionul de Artă București – Art Safari
https://www.ziarulmetropolis.ro/record-de-vizitatori-la-pavilionul-de-arta-bucuresti-art-safari/

În ciuda noii ofensive pandemice, marea expoziţie anuală de artă Art Safari Bucureşti a înregistrat în aceste zile, potrivit raportărilor entuziaştilor domeniului, un curios record, de peste 3.000 de persoane în medie pe zi.

Un articol de Liliana Matei|22 septembrie 2021

Astfel, după deschiderea oficială de miercuri seară, abundentă în personalități politice și mondene, deși accesul la expoziții a fost condiționat, potrivit spuselor organizatorilor, de măsurile de spațiere a vizitării și control al accesului, deși s-au format cozi la intrare lungi de sute de metri, cifrele de vizitare rezultate la sfârșitul zilei au fost impresionante, net mai crescute decât în anii anteriori pandemiei, în medie cu aprox. 40%. Semn nesperat, dar binevenit, că vizitarea expozițiilor importante de artă devine un trend pentru publicul cultivat bucureștean, indiferent de vârsta acestuia, nu doar promenadă de weekend, cât și interesul de autodezvoltare personală umanistă.

Conform spuselor organizatorilor, și această ediție, precum cea a anului trecut, a stat sub semnul siguranței și respectării normelor sanitare. Publicul, care a trecut pragul celor două spații expoziționale ale Pavilionului de Artă București, a văzut că arta și siguranța merg mână în mână.

„Accesul la Art Safari nu este afectat de intrarea în vigoare a noilor reguli de protecție sanitară din București, deoarece evenimentul a fost gândit încă de la bun început cu respectarea  strictă a regulilor de prevenție. Am făcut-o și în 2020, cu atât mai mult în 2021. Vizitarea celor 4 pavilioane muzeale ale Art Safari 2021 presupune purtarea obligatorie a măștii de protecție, asigurarea și păstrarea distanței sociale, dezinfectare periodică și asigurarea unui flux controlat de vizitatori, printr-un acces de tip circuit”, declară Ioana Ciocan, Directorul Art Safari.

„ArtSafari este acel eveniment catalizator pentru iubitorii de artă, care a devenit o tradiție bucureșteană. Din fericire poate fi vizitat de oricine, în deplină siguranță și fără obligativitatea de a prezenta un Certificat Verde COVID-19. Din 15 mai 2020, muzeele, galeriile și expozițiile temporare au fost deschise publicului fără a se fi închis vreodată pe perioada stării de alertă. Aceste tipuri de activități culturale, cum este și ArtSafari, s-au bucurat și se bucură de condițiile de acces cele mai aproape de normalitate”, punctează Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

Ediția Art Safari 2021 completează experiența clasică de vizitare cu Night Tours, dar și cu tururile virtuale găzduite de Marius Manole și Horia-Roman Patapievici. Pentru ca arta să poată fi trăită în siguranță!

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate pe Tickets.artsafari.ro, dar și la intrarea în Palatul Dacia-România din strada Lipscani nr. 18-20.


Art Safari, operator cultural independent care acționează pe scena de artă din România, este cunoscut îndeosebi pentru organizarea anuală a Pavilionului de Artă București, ale cărui expoziții au fost vizitate de aprox. 195.000 de persoane în cele 7 ediții de până acum. Alături de expoziţiile curatoriale, organizate în București sau în străinătate, Art Safari promovează conținut educațional pentru toate vârstele, găzduind inclusiv ateliere de artă pentru copii și tururi ghidate pentru copii și adolescenţi.

22
/01
/24

Art Safari revine în această primăvară cu o ediție ce marchează un deceniu de existență. În prim plan, marii maeștri ai artei românești: Eustațiu Stoenescu, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Dărăscu, Ressu, Iser. Noul sezon prezintă 5 expoziții de artă, ce pot fi văzute în perioada 8 martie-28 iulie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

22
/01
/24

Anul acesta, Teatrul Tamási Áron celebrează Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spaţii de întâlnire : luni, 22 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfântu Gheorghe pot urmări spectacolul "Voiam să mă revolt cu voi", o producţie a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Aba Sebestyén; în aceeași zi, Trupa Tamási Áron joacă una dintre producţiile sale de succes, Floarea Soarelui, în regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş; miercuri, 24 ianuarie, la Braşov, va fi lansată cartea despre viaţa actorului Nemes Levente, fostul director al Teatrului Tamási Áron.

18
/01
/24

Prima expoziția a anului 2024 din programul curatorial al galeriei Arsmonitor este totodată și un prim solo-show dedicat artistului vizual Răzvan Neagoe, unul din artiștii reprezentați de galerie.

15
/01
/24

Peste 50.000 de perechi de ochi au avut plăcerea să privească expoziția Efectul Picasso în cele 4 luni de când s-a deschis. Vizitatori de toate vârstele au fost impresionați de cele 46 de lucrări de Pablo Picasso din colecția familiei sale, precum și de cele 65 de lucrări semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera gigantului spaniol.

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.