Record la editia de anul acesta a Festivalului pentru copii Kinodiseea
https://www.ziarulmetropolis.ro/record-la-editia-de-anul-acesta-a-festivalului-pentru-copii-kinodiseea/

Ediţia de anul acesta a Festivalului de film pentru copii Kinodiseea, care s-a încheiat miercuri seară, a avut un public record de peste 8.500 de spectatori, în şase zile. Festivalul Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea s-a încheiat miercuri, după şase zile, 15 filme şi 39 de proiecţii, aventuri care i-au purtat pe copii din […]

Un articol de Andrada Văsii|23 noiembrie 2012

Ediţia de anul acesta a Festivalului de film pentru copii Kinodiseea, care s-a încheiat miercuri seară, a avut un public record de peste 8.500 de spectatori, în şase zile.

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea s-a încheiat miercuri, după şase zile, 15 filme şi 39 de proiecţii, aventuri care i-au purtat pe copii din India până în Islanda.

Micii cinefili au avut ocazia să aleagă şi cel mai bun film al festivalului, juriul fiind format, ca în fiecare an, din copii. Astfel, juriul a desemnat „Tigrul albastru” – în regia cehului Petr Oukropec – drept cel mai bun film din festival. Trofeul Kinodiseea a fost înmânat regizorului şi celor doi copii protagonişti, Linda Votrubova şi Jakob Wunsch, care s-au aflat la Bucureşti, cu prilejul acestui eveniment.

 Premiul publicului a fost acordat filmului „Zarafa”, o coproducţie Franţa-Belgia, în regia lui Remi Bezancon şi a lui Jean-Christophe Lie. „Zarafa” va fi distribuit în cinematografele din România la începutul anului viitor, de Metropolis Film.

Reacţiile micilor spectatori din sală, curiozitatea lor, impresiile la ieşirea din cinema ne-au convins, ca în fiecare an, că este nevoie de acest festival. Mi-aş dori să reuşim să convingem din ce în ce mai mulţi oameni, că educaţia audiovizuală a copilului, în România, este un subiect care trebuie tratat cu maximă seriozitate„, spune Daniel Mitulescu, directorul evenimentului.

Festivalul Kinodiseea, aflat la cea de-a patra ediţie, a avut loc la Cinema Studio, Cinema Eforie şi Sala Elvira Popescu din Bucureşti. Pe parcursul festivalului, copiii au putut participa la ateliere de actorie, de efecte speciale, scenografie, montaj, machiaj de film şi costume, susţinute de profesionişti din domeniu.

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei Sectorului 5, Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti.

 

Sursa: Mediafax

18
/05
/23

Spectacolul „Rubedeniile”, după Móricz Zsigmond, în regia lui László Bocsárdi, va participa la cea de a 5-a ediţie a Festivalului Internațional de Teatru Reflex, organizat de Teatrul „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe. Reprezentația este programată marți, 23 mai, ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului „Tamási Áron” și va fi urmată de o întâlnire cu publicul.

18
/05
/23

Sâmbătă, 20 mai, de la ora 17.30, Editura Humanitas și Citit În, laborator artistic interdisciplinar de studiu al conceptului imersiv, transformă Librăria Humanitas de la Cișmigiu într-un spațiu în care romanul „Eu te-am făcut, eu te omor" de Iv cel Naiv își va desfășura firul narativ și experiența distopică. Ne vom afla, pentru o oră și jumătate, la un pas de realitate, în Arret, în mijlocul unui război între generații.

18
/05
/23

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în fiecare an, la Romexpo, în pavilionul B2. Cititorii sunt așteptați cu noutăți editoriale care au marcat întreaga lume, reduceri și promoții care susțin gustul pentru lectura de calitate.

18
/05
/23

Luni, 22 mai, de la ora 19:00, la Librăria Humanitas Cișmigiu are loc lansarea celui mai recent volum de poezii al Norei Iuga „Fetița strigă-n pahar”, în prezența poetei, alături de Svetlana Cârstean, coordonatoarea colecției Vorpal și poetă.

17
/05
/23

Mircea Cărtărescu, Bogdan-Alexandru Stănescu, Sașa Zare, Andrei Cornea, Paul Cernat se numără printre laureaţii celei de-a XVII-a ediţii a Galei Premiilor revistei Observator cultural, decernate marți seară, la Teatrul Odeon. Marele premiu, Opera Omnia, i-a fost acordat profesorului și teoreticianului Sorin Alexandrescu. Gazdele serii au fost Carmen Mușat și Matei Martin.

17
/05
/23

La Sala Majestic, pe 23 mai (ora 19.30) și 28 mai (ora 19.00), în cea mai recentă premieră a Teatrului Odeon, spectacolul „Neliniște" de Ivan Vîrîpaev, regia Bobi Pricop, actrița Dorina Lazăr o întruchipează pe scriitoarea Ula Richter, alături de Nicoleta Lefter, Niko Becker, Alexandru Papadopol, Mihai Smarandache, Gabriel Pintilei.