Record pentru Festivalul Internațional George Enescu: în două ore s-au vândut și rezervat 20.000 de bilete individuale
https://www.ziarulmetropolis.ro/record-pentru-festivalul-international-george-enescu-in-doua-ore-s-au-vandut-si-rezervat-20-000-de-bilete-individuale/

20.000 de bilete individuale pentru Festivalul Internaţional George Enescu au fost vândute şi rezervate în numai două ore de la punerea în vânzare, în această dimineaţa, de la ora 10.00, în reţeaua Eventim.

Un articol de Andrada Văsii|15 aprilie 2013

20.000 de bilete individuale pentru Festivalul Internațional George Enescu au fost vândute și rezervate în numai două ore de la punerea în vânzare, în această dimineața, de la ora 10.00, în rețeaua Eventim.

Numai online, pe site-ul Eventim, s-au plasat peste 2500 de comenzi în aceste prime două ore, depășind un număr total de 13,500 de bilete.

Deși mulți ar crede că astfel de cifre sunt posibile numai pentru meciuri de fotbal sau concerte rock, iată că Festivalul George Enescu a bătut toate recordurile privind vânzarea de bilete. 20.000 de bilete în primele două ore de vânzare reprezintă o performanță până acum unică și suntem siguri că până la sfârșitul zilei cifra va crește semnificativ. Chiar dacă Festivalul George Enescu nu necesită reconfirmări, ne bucură că acest eveniment emblematic pentru România are resurse suficiente pentru a crește în permanență în calitate și popularitate.

Valentin Vasiloiu,

Directorul Eventim

Evenimente sold-out

Numai în primele 10 minute de la startul vânzării biletelor individuale pentru Festivalul Internațional George Enescu, existau deja evenimente sold-out din seria Recitaluri și Concerte Camerale: recitalurile pianiștilor Radu Lupu și Evgeny Kissin, Virtuozii din București, recitalul Murray Perahia. La acestea, s-au adăugat în mai puțin de o oră, majoritatea evenimentelor din seria Recitaluri și Concerte Camerale, precum și multe dintre evenimentele din Seria Concertele de la Miezul Nopții (Orchestre de Chambre de Lausanne, Saint Martin in the Fields, Accademia Bizantina, Europa Galante etc.).

Bilete la seria Mari Orchestre ale Lumii 

Într-un timp foarte scurt au fost sold-out și biletele pentru seria Mari Orchestre ale Lumii de la Sala Palatului, primul dintre ele fiind chiar evenimentul de deschidere a ediției 2013 a Festivalului: concertul Staatskapelle Berlin, dirijat de Daniel Barenboim, avându-l solist pe pianistul de origine română Radu Lupu. Până la ora difuzării acestui comunicat de presă, biletele pentru încă cinci evenimente sunt sold out sau în curs de epuizare: concertul Staatskapelle Berlin din data de 2 septembrie, precum și concertele susținute de Pittsburgh Symphony Orchestra (3 septembrie), London Philarmonic Orchestra (13 septembrie), Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam (22 septembrie), Royal Philarmonic Orchestra (27 septembrie).

Info:

Aproximativ 40.000 de bilete individuale pentru Festivalul Internațional George Enescu au fost puse în vânzare astăzi, de la ora 10.00, atât online, pe siteul www.eventim.ro, precum și la birourile Eventim din București (Str. Polonă, nr.15), Cluj și Timișoara.

Biletele au fost puse în vânzare și în magazinele reațelei Eventim din țară: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas și librăriile Cărturești.

Biletele pot fi procurate, de asemenea, și de pe siteurile Eventim din străinătate și în rețelele Eventim internaționale.

Foto credit: Alexandra Jitariuc

26
/03
/21

În conştiinţa publicului, Valentin Gheorghiu, care a devenit solist al Filarmonicii în anul 1950, este pianistul exemplar și universal. Filarmonica „George Enescu” îl aniversează, în cadrul stagiunii online, la împlinirea a 93 de ani, prin difuzarea de înregistrări ale unor concerte susținute de maestru, în calitate de solist, la Ateneul Român.

23
/03
/21

Kristjan JÄRVI, dirijor al „Filarmonicii Mării Baltice”, director artistic al orchestrei simfonice MDR, Paul MÜLLER, director artistic al Filarmonicii din München, Ainars RUBIKIS, dirijor al Orchestrei Filarmonicii George Enescu pentru interpretarea operei „Die Tote Stadt”, sunt trei dintre artiștii care vor participa miercuri, 24 martie, începând cu ora 12.00 (ora României) la un eveniment online pentru prezentarea programului Festivalului Internațional George Enescu pentru presa de limbă germană din mai multe țări europene.

22
/03
/21

Ați ascultat vreodată un concert pentru flaut, harpă și orchestră? O alăturare sonoră deosebită, sub semnătura genialului Mozart, este ceea ce vă propun miercuri, 24 martie (ora 19.00), trei apreciați muzicieni români: dirijorul NICOLAE MOLDOVEANU, flautistul MATEI IOACHIMESCU și harpista MARIA BÎLDEA - alături de Orchestra de Cameră Radio.

19
/03
/21

OAMENII MUZICII Ați auzit de musical-urile Cats, Jesus Christ Superstar, Schoolf of Rock și mai ales The Phantom of the Opera? Sau hit-ul din filmul Evita, Don’t Cry for Me Argentina? Acestea și multe altele, sunt produsul minții „fabricii de hit-uri” numite Andrew Lloyd Webber. Următoarea sa premieră va fi anul acesta.

19
/03
/21

A cincea zi a festivalului Classix a fost încheiată cu concertul extraordinar „Classix in Perpetuum”, susținut de artistul emergent Alexander Krichel în sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii din Iași. Pianistul german este cunoscut pentru interpretările sale captivante ale celor mai exigente opus-uri ale repertoriului pianistic.

12
/03
/21

Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) a anunțat cei 9 artiști europeni care vor intra în finala HEMI Music Awards 2021. România va fi reprezentată de Lucia, care a debutat în 2012 cu single-ul „Silence” – acesta aducându-i până acum peste 27 de milioane de vizualizări pe YouTube și fani din toată lumea.

10
/03
/21

Festivalul Internațional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august și 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepțional, susținut de 4700 de artiști străini și români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar și cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru toți participanții.

10
/03
/21

O conferință moderată de Gonzalo Pérez Chamorro, editor al revistei RITMO, o prestigioasă publicație spaniolă de muzică, și fragmente din filmul documentar „Grădina lui Celibidache" (1997), regia Serge Ioan Celebidachi, vor marca în Spania împlinirea a 25 de ani de la dispariția dirijorului român Sergiu Celibidache, un artist cu totul excepțional, considerat unul dintre marii muzicieni ai secolului XX.

04
/03
/21

Ziarul Metropolis vă recomandă: un film cu Catherine Deneuve și Juliette Binoche, două tablouri despre lumea de azi dintr-o galerie bucureșteană, un festival de muzică clasică la Iași, un roman plin de mister al unei tinere scriitoare britanice și cartea unui istoric optimist care-și propune să redea speranța.