#rezist. Protestele din România, pe covorul roșu la Berlinală și la BAFTA
https://www.ziarulmetropolis.ro/rezist-protestele-din-romania-pe-covorul-rosu-la-berlinala-si-bafta/

Majoritatea românilor (regizori, producători, actori, selecţioneri de festival) veniţi la Festivalul de Film de la Berlin au participat, duminică seara, la un protest pe covorul roşu, obţinut prin amabilitatea organizatorilor festivalului, care le-a acordat un minut înaintea ultimei proiecţii din palatul festivalului. Protestul a fost transmis live pe site-ul oficial al festivalului (berlinale.de).

Un articol de Petre Ivan|13 februarie 2017

Cineaștii au avut două pancarte pe care scria „ROMANIAN CINEMA #resist”. Printre cei care au luat parte la protest s-au numărat: Oana Giurgiu, Tudor Giurgiu, Ada Solomon, Anca Damian, Crina Semciuc, Andrei Cretulescu, Alex Traila, Daniel Mitulescu, Dan Burlac, Oana Iancu.

Protestul a fost transmis live si pe Facebook, pe contul lui Tudor Giurgiu, cu un numar record de vizualizari si partajari.

Levente Molnar a dus mesajul #rezist la BAFTA

Aflat la cea de-a 70-a gală a premiilor Academiei Britanice de film, care s-a desfășurat la Royal Albert Hall din Londra, actorul din România Levente Molnar a afișat pe covorul rosu mesajul #rezist al protestelor din țară, într-un gest de solidaritate cu miile de români care au protestat în ultimele 13 zile.

#rezist

De altfel, lungmetrajul „Fiul lui Saul„, a cărui acțiune se desfășoară în lagărul de concentrare Auschwitz și în care Levente Molnar are un rol-cheie, a câștigat premiul BAFTA pentru „cel mai bun film străin”.

Pelicula are în palmares și Globul de Aur și Oscarul.

Foto: #rezist Protestele din România – Facebook

 

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.