Rezultatele preselecţiei Galei Tânărului Actor Hop 2014
https://www.ziarulmetropolis.ro/rezultatele-preselectiei-galei-tanarului-actor-hop-2014/

În zilele de 15, 16 şi 17 iulie a.c. UNITER a organizat preselecţia pentru Gala Tânărului Actor, unde s-au prezentat 179 de tineri absolvenţi ai facultăţilor de teatru din Bucureşti şi din ţară.

Un articol de Liliana Matei|18 iulie 2014

Iată rezultatele!

La secţiunea Grup, comisia formată din Ana Ciontea, Claudiu Groza şi Cristian Theodor Popescu a decis ca următoarele spectacole să fie admise în concurs:

1. Ce a zis vrabia, de Danny Mitarotondo, cu: Alexandru Malaicu şi Ioan Alexandru Savu, absolvenţi ai Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu

2. Feromonii, de Theo Herghelegiu, cu: Alexandra Acalfoae, Petruţ-Laurenţiu Butuman, Ada Lupu, Anca Pascu şi Cosmina Rusu, absolvenţi ai Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi

3. O poveste imposibilă, de Alina Suărăsan pe fragmente din Visul unei nopţi de vară, Nora, Faust, Unchiul Vanea, cu: Lucian Mihai Ionescu, Dana-Maria Marineci, Smaranda Nicolau, Ana Bianca Popescu, Oana Cristina Puscatu şi Alina Suărăsan, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti

4. Paravan – Două telefoane, de Matei Lucaci Grunberg, cu: Irina Antonie, Andrei Cătălin, Iulia Ciochină, Octavian Costin, Mădălina Craiu şi Ştefan Huluba, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti

La secţiunea Individual, comisia formată din Radu Afrim (foto sus), Marius Manole şi Mihaela Michailov a declarat admişi în concurs următorii candidaţi:

Alexandru Constantin Apostol, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Cătălin-Nicolae Asanache, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj
Ana-Maria Bercu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Andrea Erika Bokor, Universitatea de Arte, Târgu-Mureş
Andrei Brădean, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj
Claudia Chiraş, Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi
Daniel-Ioan Chirilă, Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi
Andrei Ciopec, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Ruxandra Coman, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Răzvan Corneci, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj
Flavia Giurgiu, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj
Ştefan Huluba, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Ada Lupu, Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi
Dana-Maria Marineci, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Andrei Ioan Morariu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Marian-Gabriel Olteanu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Aurora Păunescu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Ioana-Maria Repciuc, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj
Réka Szász, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj
Alexandru Ştefănescu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Iulia Valentina Verdeş, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti

Ediţia a XVII-a a Galei Tânărului Actor al cărei director artistic este regizorul Radu Afrim se va desfăşura la Costineşti în perioada 9-12 septembrie 2014.

Gala Tânărului Actor este organizată de UNITER şi Vox Maris Grand Resort Costineşti.

Foto: M. Jipa

16
/05
/23

J'ai Bistrot București își aniversează al 10-lea an de existență prin intermediul a două evenimente marcante pe 19 și pe 20 mai: ”Silent Party” și ”Silent Concert Alternosfera” ce vor fi organizate chiar în grădina din Calea Griviței 55.

16
/05
/23

ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte din sfere precum: dezvoltare personală și profesională, antreprenoriat, spiritualitate și wellbeing, oferind iubitorilor de carte posibilitatea de a citi sau a asculta cărți, de a le folosi pe post de profesori sau sfătuitori și de a transforma clipele de relaxare într-un timp calitativ.

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

16
/05
/23

Proiecții ale unora din cele mai apreciate documentare despre natură, expoziții de fotografie, activități pentru copii, ateliere de film documentar și fotografie, invitați speciali internaționali și întâlniri cu artiști locali sunt surprizele promise de organizatori pentru prima ediție LYNX Festival, primul festival din România dedicat exclusiv filmului documentar și fotografiei de natură.

15
/05
/23

Îndrăgita scriitoare Narine Abgarian, una din cele mai importante voci ale literaturii contemporane, autoarea bestsellerului Din cer au căzut trei mere, revine în România în perioada 16–18 mai, la București și Brașov, cu prilejul lansării în limba română a unui nou roman, Simon, câștigător al Bolșaia Kniga – Premiul cititorilor în 2021, devenit, de asemenea, bestseller internațional.

15
/05
/23

Cea de-a treia săptămână a lunii mai aduce la Opera Națională București patru titluri de operă și balet din repertoriul clasic universal – „La Traviata" de Giuseppe Verdi, „La Bohème" de Giacomo Puccini, „Giselle" de Adolphe Charles Adam și „Elixirul dragostei" de Gaetano Donizetti, dar și evenimentul „Scena Gândirii" – conferințele Operei Naționale București, al cărui invitat va fi criticul literar Nicolae Manolescu.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.