Rodica Mandache şi Marius Manole, în Doamna fără nimeni
https://www.ziarulmetropolis.ro/rodica-mandache-si-marius-manole-in-doamna-fara-nimeni/

Spectacolul „Doamna fără nimeni” regizat de Diana Mihailopol, cu Marius Manole şi Rodica Mandache. va avea primele două reprezentaţii marţi, 20 mai, ora 20:00 şi joi, 22 mai, ora 22:00, la Godot Cafe-teatru.

Un articol de Petre Ivan|15 mai 2014

Tânăra regizoare Diana Mihailopol realizează a doua uniune artistică dintre două generații diferite pe scena teatrală – Rodica Mandache și Marius Manole, doi actori ai căror oraș natal e Iașiul și pe care îi apropie pasiunea și dragostea nesfârșită pentru meseria lor.

Rodica Mandache

Rodica Mandache

Iubesc teatrul, care mi-a dat tot ce e mai bun în viață, tot ce e mai frumos. Necăjelile, suferințele, invidiile și nemulțumirile n-au acoperit niciodată marea bucurie pe care mi-a dat-o scena. Dragostea mea pentru teatru îmi dă filtru trebuincios. (Rodica Mandache)

Diana Mihailopol a obținut premiul UNITER pentru regia celui mai bun spectacol de teatro radiofonic Două nuvele de Mihail Bulgakov- spectacol în care Marius Manole a avut rolul principal.

Marea iubire a lui Sebastian, cel mai apreciat spectacol al regizoarei, cu aceleași roluri principale, a fost invitat la Berlin în cadrul Zilelor Culturii Românești din ianuarie 2014.

„Doamna fără nimeni” va fi cu aceeași distribuție precum cea a spectacolului „Marea iubire a lui Sebastian”, adică Rodica Mandache și cu Marius Manole. Lucrăm demult la acest spectacol. A mai avut o propunere de titlu: „Actor, copil fugit din jocuri” inspirat dintr-un vers de-al lui Nichita Stănescu.

E un spectacol de proză, poezie, colaj de texte, tot ce are legătură cu arta actorului, cu actorii, cu teatrul și cu sacrificiul pe care ei îl aduc pe scenă, acea jertfă în fața publicului, seară de seară. Cred că publicul are mare nevoie de poezie.” (Diana Mihailopol, regizor)

Foto cu Rodica Mandache si Marius Manole – Mihaela Petre şi wikipedia

Citiţi şi:
06
/09
/17

Soprana Kristine Opolais, recunoscută pentru rolurile sale de pe cele mai importante scene ale lumii, de la Metropolitan Opera New York, la Wiener Staatsoper, Teatro alla Scala şi Royal Opera House Covent Garden, va susține pe 22 septembrie un recital extraordinar pe scena Ateneului Român, în cadrul ediției 2017 a Festivalului Internațional George Enescu.

06
/09
/17

Bucharest International Dance Film Festival începe joi, 7 septembrie, cu proiecția lungmetrajului ”La Danseuse/ Dansatoarea”, în regia lui Stéphanie di Giusto, și se va încheia pe 10 septembrie, cu prezentarea documentarului ”WIM”, de Lut Vandekeybus.

05
/09
/17

Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun actor în rol secundar sunt cele trei Premii Oscar din opt nominalizări, din palmaresul filmului „Moonlight” („În lumina lunii”) în regia lui Barry Jenkins. Vineri, 15 septembrie, regizorul va deschide prima ediție a American Independent Film Festival la București, printr-o discuție cu publicul în direct prin Skype, la finalul proiecției celui de-al doilea lungmetraj al său.

05
/09
/17

Și a venit a doua zi de festival. Și a venit Joshua Bell la București. Fostul copil-minune al viorii, ajuns acum la 50 de ani, devenit între timp și dirijor, și director muzical al Academy of St. Martin in the Fields (din 2011), e cunoscut nu doar pentru calitatea intepretărilor sale, ci și pentru apetența pentru joacă și pentru explorare.

04
/09
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Așa trebuie caracterizat Constantin Virgil Gheorghiu (1916-1992), scriitor român lansat cu deosebit succes după război în Franța.

04
/09
/17

Toamna bate la poartă și odată cu ea, Maratonul „25 de ore de teatru non-stop”. Organizatorii așteaptă să culeagă roadele muncii din această vară: aplauzele publicului. Cea de-a VII-a ediție este una specială, pentru că maratonul propriu-zis (9-10 septembrie 2017) va fi urmat de încă cinci zile de recuperare (11-15 septembrie), perioadă în care va fi prezentat câte un spectacol pe seară.

02
/09
/17

Ediția 2017 a Festivalului Internațional George Enescu (2-24 septembrie, București, România) aduce lucruri inedite prin mai multe premiere: muzica clasică face pact cu tehnologia în trei opere cu proiecții multimedia live, muzica contemporană devine vedeta ediției și 30 dintre cei mai bine cotați compozitori contemporani ai momentului din lume vin la București pentru un dialog fără precedent între public, artiști români și artiști străini de anvergură, în timp ce un număr record de 37 de lucrări de George Enescu sunt interpretate în Festival, iar relația dintre matematică și muzică este prezentată într-o expoziție în premieră în România.

01
/09
/17

Festivalul documentarului românesc anunță selecția competițională oficială și pregătește 6 zile de proiecții, întâlniri cu regizori, dezbateri și sesiuni de master class, în perioada 26 septembrie – 1 octombrie la Cinema Muzeul Țăranului (str. Monetăriei nr. 3), Sala ARCUB Lipscani și Știrbei Center (str. Știrbei Vodă nr. 104 - 106).

31
/08
/17

Se împlinesc, iată, 20 de ani de când Diana, prințesa de Wales, murea în urma unui controversat accident de mașină petrecut în Tunelul Alma din Paris, la primele ore ale zilei de 31 august 1997. Rândurile care urmează surprind tragedia acelei zile, dar și fragmente emoționante din viața celei mai iubite prințese din câte au existat.