Rolul comediei în societate
https://www.ziarulmetropolis.ro/rolul-comediei-in-societate/

Teatrul de Comedie continuă seria specială de conferinţe-dialog moderate de Octavian Saiu cu o discuţie inedită.

Un articol de Liliana Matei|3 februarie 2021

Joi, 4 februarie, la ora 19.00, Tudor Chirilă va răspunde unei întrebări de actualitate: Care mai este astăzi rolul teatrului și al comediei în societate?

Actor, muzician, personalitate a spațiului public, Tudor Chirilă intră în dialog cu Octavian Saiu, critic și profesor de teatru, abordând temele actuale și chiar urgente ale acestei perioade.

Formatul ales propune o discuție relaxată despre subiecte incomode. O întâlnire despre comedie și societate, despre rolul actorului în comunitate, despre riscurile celebrității, despre istoria vie a Teatrului de Comedie și, mai ales, despre nevoia de teatru.

Conferința se va transmite pe pagina de facebook a Teatrului de Comedie (TeatrulComedie) și va putea fi urmărită de publicul larg.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.

08
/10
/23

„Atunci când scriu, am acest sentiment foarte puternic și foarte clar, că ceea ce scriu este scris deja. Că există undeva acolo... Și că eu trebuie doar să-l pun pe hârtie, înainte să dispară”.

07
/10
/23

Romanul „Numele celălalt. Septologie I-II” de Jon Fosse, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, antologia de proză scurtă „Kiwi, 2023. Trecuturi”, coordonată de Marius Chivu, și cartea pentru copii ,,Mai isteț decât regele” de George Shannon sunt propunerile noastre de lectură pentru mijlocul toamnei.

06
/10
/23

Peste 1.000.000 de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști au participat la a treia ediție a proiectului outdoor „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.