ROMA, noul trailer. Cel mai personal proiect al lui Alfonso Cuarón, din 14 decembrie, pe Netflix
https://www.ziarulmetropolis.ro/roma-noul-trailer-cel-mai-personal-proiect-al-lui-alfonso-cuaron-din-14-decembrie-pe-netflix/

“Roma”, noul film al lui Alfonso Cuarón (cineastul care a realizat: Gravity, Children of Men, Y Tu Mama Tambien), poate fi văzut pe platforma de streaming Netflix din 14 decembrie.

Un articol de |19 noiembrie 2018

Cel mai personal proiect de până acum al regizorului și scenaristului premiat cu Oscar Alfonso Cuarón, Roma urmărește povestea lui Cleo (Yalitza Aparicio). Ea e o tânără angajată în casa unei familii din cartierul de clasă mijlocie Roma din Mexico City. Prin crearea unei scrisori de iubire adresate femeilor care l-au crescut, Cuarón pornește de la propria sa copilărie pentru a crea un portret viu și emoționant al conflictelor interne și al ierarhiei sociale în timpul turbulențelor politice din anii 1970.

„Roma” este primul proiect al lui Cuarón de la revoluționarul Gravity din 2013.

Foto: „Roma” – facebook

29
/07
/13

CRONICĂ DE FILM „Deturnarea”, regizat de danezul Tobias Lindholm, este cronica neromanţată şi anti-eroică a unui tensionat război psihologic între două lumi. Pretextul îl constituie capturarea unei nave daneze de către piraţi.

27
/07
/13

Peste 5.000 de filme documentare din întreaga lume, aflate în arhiva Studioului Astra Film Sibiu, pot fi vizionate la cerere de turişti, cercetători sau cinefili, în cadrul unui program estival. Un bilet costă șase lei, iar filmele pot fi văzute de luni până vineri între orele 9 și 15, la sediul Studioului Astra Film.

25
/07
/13

Căderea comunismului a însemnat şi desfiinţarea cenzurii oficiale şi intrarea într-o nouă estetică cinematografică. Dacă puţinii rebeli din filmul românesc al anilor `90 mai aveau de luptat cu trecutul şi prezentul, cei ai Noului Cinema sunt mai degrabă apărătorii unor cauze personale.

24
/07
/13

Cinematografia mondială a oferit în istoria sa numeroase portrete remarcabile de rebeli. Însă şi filmul românesc din timpul comunismului a avut propriii tineri nonconformişti, spirite libere şi periculoase pentru un întreg sistem.