„Roma”, primul film al lui Alfonso Cuarón după “Gravity” (2013). Trailer
https://www.ziarulmetropolis.ro/roma-primul-film-al-lui-alfonso-cuaron-dupa-gravity-2013-trailerul-oficial/

Noul film al mexicanului Alfonso Cuarón e produs de Netflix şi a fost selecţionat la Veneţia în competiţia oficială. Titlul şi povestea în sine sunt legate de Roma, suburbie a capitalei Mexico City, în care Cuarón a crescut. Filmul, de altfel, are o accentuată dimensiune autobiografică aşa cum se întâmpla şi cu „Y Tu Mamá También” (iar acela e unul de referinţă). – Cinesseur*

Un articol de Petre Ivan|17 august 2018

„Timpul și spațiul ne constrâng, dar, în același timp, definesc  cine suntem, stabilind conexiuni inexplicabile cu toate celelalte lucruri care ne însoțesc în acest timp și în acest spațiu. ROMA” – Alfonso Cuarón.

Roma este primul film al cineastului Mexican de la “Gravity”, 2013, film pentru care Alfonso Cuarón a primit două premii Oscar (pentru regie și montaj)

(* pagina de facebook a lui Cinesseur, aici)

Foto: Roma – captura youtube

02
/12
/13

Iulia Rugină, Oana Răsuceanu și Ana Agopian inventează povești și le transformă în filme, ca de exemplu „Love Building”, o comedie romantică despre relațiile de cuplu. De ce ai nevoie ca să faci film și cum se scrie un scenariu „în trei”? Ne spun chiar ele, în cinci secvențe.

29
/11
/13

CRONICA DE CARTE Proaspăt apărută la editura Polirom, „Filmar”, noua carte a lui Cristian Tudor Popescu, alias CTP, este o colecţie de texte, în majoritate despre cinema, ce reconfirmă un critic de film tăios în verdicte şi un scriitor cu un stil care atrage şi convinge.

27
/11
/13

Între 29 noiembrie-3 decembrie, noua ediţie a festivalului de film românesc de la New York, Making Waves: New Romanian Cinema, pune stăpânire pe Film Society of Lincoln Center, iar între 5-10 decembrie, Jacob Burns Film Center va deveni gazda festivalului.

27
/11
/13

Marea Britanie a fost marea câştigătoare anul acesta la Gala Emmy, la New York, primind trei trofee, inclusiv pentru cel mai bun actor (Sean Bean), dar şi cel pentru excelenţă (J.J. Abrams).

26
/11
/13

În cartea „Suntem ceea ce sunt amintirile noastre“ (Editura All), Marin Moraru face, printre multe altele, scurte portrete memorabile a zeci de mari actori, de la predecesori iluştri, la colegi de generaţie deveniţi prieteni de suflet şi la noile talente.