România va concura în cea de-a doua semifinalã a competiṭiei Eurovision
https://www.ziarulmetropolis.ro/romania-va-concura-in-cea-de-a-doua-semifinala-a-competi%e1%b9%adiei-eurovision/

România va concura la Eurovision 2013 în semifinala a doua, în urma tragerii la sorţi pentru împărţirea ţărilor participante în cele două semifinale ale competiţiei care a avut loc joi la Malmo, oraşul care va găzdui concursul din acest an. Potrivit unui comunicat transmis de TVR, România a fost ultima ţară extrasă din urnă iar […]

Un articol de Andrada Văsii|17 ianuarie 2013

România va concura la Eurovision 2013 în semifinala a doua, în urma tragerii la sorţi pentru împărţirea ţărilor participante în cele două semifinale ale competiţiei care a avut loc joi la Malmo, oraşul care va găzdui concursul din acest an.

Potrivit unui comunicat transmis de TVR, România a fost ultima ţară extrasă din urnă iar piesa care va reprezenta ţara noastră la Eurovision intră în partea a doua a semifinalei 2 a concursului.

Anul acesta, la Eurovision participă 33 de ţări, dintre care 16 concurează în prima semifinală, cea din 14 mai, iar 17 ţări luptă în cea de-a doua semifinală, din 16 mai.

În prima semifinală vor concura Danemarca, Croaţia, Ucraina, Olanda, Austria, Slovenia, Estonia, Rusia, Lituania, Serbia, Irlanda, Belarus, Cipru, Muntenegru, Belgia şi Republica Moldova iar în semifinala a doua – Letonia, Azerbaidjan, Malta, Islanda, San Marino, Macedonia, Finlanda, Bulgaria, Israel, Norvegia, Albania, Ungaria, Elveţia, Georgia, Grecia, Armenia şi România.

Ordinea finală a intrării ţărilor în concurs va fi stabilită ulterior de organizatori, precizează comunicatul.

De luni, 14 ianuarie, în România a început înscrierea pieselor pentru selecţia naţională a concursului Eurovision 2013.

TVR a anunţat duminica trecută că pentru prima dată vor fi implicate şi studiourile teritoriale în campania de preselecţie.

Perioada de înscrieri se va încheia pe 3 februarie, dată până la care cei interesaţi sunt aşteptaţi să trimită sau să depună piesele, în format audio, pe CD, la Registratura Televiziunii Române, din Bucureşti, precum şi la sediile studiourilor teritoriale din Cluj, Iaşi, Timişoara şi Craiova, cu menţiunea ‘Pentru selecţia naţională Eurovision 2013’ înscrisă pe plic.

Preselecţia pieselor înscrise în competiţie se va desfăşura între 6 februarie şi 14 februarie, urmând ca pe 18 februarie să fie anunţate piesele ce vor intra în concurs (minimum 24, maximum 28).

Semifinala 1 naţională va avea loc pe 23 februarie, a doua – pe 24 februarie, iar finala naţională – pe 9 martie.

Consiliul de Administraţie al SRTv a aprobat, în şedinţa din 28 noiembrie 2012, participarea Televiziunii Române la Eurovision 2013, ce se va desfăşura la Malmo, în Suedia, în perioada 14 – 18 mai 2013.

Concursul Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), care se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost de două ori locul III (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Patru ţări – Turcia, Portugalia, Slovacia şi Bosnia-Herţegovina – au anunţat că renunţă din motive economice la participarea la concursul Eurovision din 2013, în timp ce Grecia, ţara cel mai greu afectată de criza economică, şi-a confirmat participarea, după cum relata pe 21 decembrie 2012 France Presse.

În total, 39 de instituţii de radio-televiziune naţionale au confirmat participarea, printre care şi ERT, postul public elen.

Sursa: Agerpres

06
/01
/17

Asociația Culturală Control N – partener LIM – Less is More | platformă europeană de dezvoltare de scenarii pentru filme cu buget redus – anunță ultimele zile de înscrieri pentru prima ediție a proiectului, ce urmează să se desfășoare în 2017, în trei țări diferite din Europa.

05
/01
/17

Se joacă de curând în București, într-un nou spațiu cultural, Apollo 111, deschis în fostul Palat Universul, se joacă, așadar „Ali: Frica mănâncă sufletul”, în regia lui Radu Jude.

05
/01
/17

În regia lui David Frankel, laureat al premiului Oscar, filmul „Collateral Beauty: A doua șansă” se mândrește cu o distribuție de cinci stele, din care fac parte Will Smith, Edward Norton, Keira Knightley, Michael Peña, Naomie Harris, Jacob Latimore, precum şi două actrițe premiate la Oscar: Kate Winslet şi Helen Mirren.

29
/12
/16

De sute de ani, odată cu intrarea în post, lumea românească intră într-o stare de înfrigurată aşteptare a şirului de sărbători ce durează până la Sf. Ion. Domnii fanarioţi, aflaţi pe tronurile de la Iaşi şi Bucureşti din 1711 (1716), până în 1821, au adus un plus de culoare ce aminteşţte, în mic, fastul Curţii imperiale bizantine.

26
/12
/16

Corul Armatei Roșii, al cărui director și 60 de membri se aflau la bordul avionului care s-a prăbușit duminică în Marea Neagră, reprezintă un simbol al Rusiei aplaudat pretutindeni, chiar și în zonele de conflict. Repertoriul său include astăzi mai mult de 2.000 de opere, de la cântece folclorice sau care glorifică URSS la muzica sacră, trecând prin cele mai mari hituri moderne internaționale, pe care le interpretează cu voci puternice, însoțite de coregrafii acrobatice.

26
/12
/16

CRONICĂ DE FILM Noul film al lui Damien Chazelle, „La La Land”, este în primul rând o surprinzătoare explozie de muzică și culori. Un film fermecător la suprafață, însă dulceag și convențional sub poleiala de musical care vrea să omagieze Epoca de Aur a Hollywood-ului.

26
/12
/16

George Michael a murit la vârsta de 53 de ani. Cântărețul și compozitorul al cărui nume real era Georgios Kyriacos Panayiotou a vândut mai mult de 100 de milioane de albume de-a lungul unei cariere care s-a întins pe aproape patru decenii, primul său album solo "Faith", din 1987, fiind vândut în 20 de milioane de discuri și ocupând prima poziție în topuri.

22
/12
/16

Scenograful Ștefan Caragiu, decan al Facultății de Teatru al UNATC București, crede că talentul se împarte în mod egal pe generații. Consideră că studenții au dreptul și chiar obligația de a se revolta atunci când lucrurile nu se întâmplă așa cum trebuie.