Romanul Alexandrei Ares, ,,Visătoarele”, este finalist la Book of The Year Awards 2012
https://www.ziarulmetropolis.ro/romanul-alexandrei-ares-visatoarele-este-finalist-la-book-of-the-year-awards-2012/

Scriitoarea Americană de origine română Alexandra Ares a obţinut în luna martie o distincţie de finalist şi o nominalizare la categoria „Romance” a Premiilor Book of The Year 2012, acordate de revista ForeWord Reviews, pentru romanul ,,Visătoarele”.

Un articol de Andrada Văsii|26 martie 2013

Scriitoarea americană de origine română Alexandra Ares a obținut în luna martie o distincție de finalist și o nominalizare la categoria „Romance” a Premiilor Book of The Year 2012, acordate de revista ForeWord Reviews, pentru romanul ,,Visătoarele.

Acesta este cel de-al treilea premiu literar câștigat de Ares în ultimii doi ani. În luna mai a acestui an vor fi anunțați câștigătorii fiecărei categorii a Premiilor Book of The Year 2012.

,,Visătoarele, romanul de debut al Alexandrei Ares, a apărut în anul 2008, la Editura Polirom, în traducerea Larisei Copaceanu, iar patru ani mai târziu, versiunea engleză a acestuia, ,,Dream Junkies, a fost publicată la Ingenius Books, Smart Media New York.

,,Visătoarele este un roman de dragoste și despre multe alte lucruri (exil, frica de căsătorie etc.), pe fundalul unei Americi aflate în declin în timpul președintelui G.W. Bush, la puțină vreme de la declanșarea războiului din Irak.

Americanii sunt foarte rezistenți la orice critică a sistemului, chiar facută oarecum în glumă, cum am facut eu intenționat în Visătoarele, pentru a face pilula mai puțin amară. Foarte multe dintre ideile despre declinul american din Visătoarele (scrisă în perioada 2005-2006) au intrat în discuția publică americană abia cu mișcarea Occupy Wall Street și, mai recent, în Op-Ed-urile lui Paul Krugman din The New York Times (Marches of Folly, din martie 2013, de pildă), care discuta despre conformismul american exagerat, mentalitatea de turmă și de respect naiv pentru autoritate, care au făcut posibil războiul din Irak. În Visătoarele, eroina principală, Kitty Roman, vrea să producă un documentar numit USSA, despre similaritățile surprinzătoare dintre totalitarismul comunist și cel corporatist, din SUA. (Alexandra Ares)

Un roman despre dragoste, dezrădăcinare, prietenie, speranță și deziluzie, ,,Visătoarele ne prezintă o America în care goana după himere contrastează dureros cu realitățile dificile ale vieții. Kitty Roman și Desert Rose, protagonistele cărții, ne poartă într-o călătorie fascinantă prin inima „visului american”, din New Yorkul elitelor intelectuale și artistice în Los Angelesul stelelor de cinema. Deși au istorii, personalități si ambiții diferite, la capătul drumului le așteaptă același lucru: adevarata iubire.

La Editura Polirom a mai publicat ,,Viața mea pe net (2012), roman finalist la premiul „USA Best Books” 2011.

06
/12
/20

Joi, 3 decembrie 2020, în cadrul Conferinței Naționale a Managerilor Culturali (CNMC), Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) a anunțat rezultatele parțiale ale celui mai recent studiu „Tendințe ale consumului cultural în pandemie”, sondaj de opinie care reflectă intenția respondenților de a desfășura activități culturale în spațiul public și non-public pe parcursul anului 2020.

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.