Romanul de debut “Xanax”, de Liviu Iancu, epuizat în prima săptămână de la lansare
https://www.ziarulmetropolis.ro/romanul-de-debut-xanax-de-liviu-iancu-epuizat-in-prima-saptamana-de-la-lansare/

Romanul Xanax, scris de jurnalistul Liviu Iancu şi publicat la Editura Trei, s-a epuizat în prima săptămână de la lansare. Primul tiraj al cărţii a dispărut de pe piaţă încă din perioada de precomandă, transformând Xanax–ul lui Liviu Iancu într-unul dintre evenimentele acestui sezon editorial.

Un articol de Petre Ivan|22 februarie 2019

Editura Trei a lansat un al doilea tiraj al cărţii, care poate fi cumpărată de pe site-ul edituratrei.ro şi din librăriile din întreaga ţară.

„Din când în când, suntem plăcut surprinşi de câte un titlu autohton cu un asemenea succes, o carte care se epuizează în câteva zile. Este o dovadă a faptului că un autor român bine ales se poate impune pe piaţă la fel ca un bestseller internaţional” – Magdalena Mărculescu, director editorial al Grupului Editorial Trei.

Oameni simpli, miniştri, prostituate, afacerişti, medici celebri, cântăreţi, jurnalişti cunoscuţi şi actori, toţi sunt personaje în volumul scris de Liviu Iancu.

Volumul „Xanax” propune eroi care îşi expun cu curaj ori involuntar imperfecţiunile, şi le înţeleg şi acceptă sau refuză să vadă realitatea, autorul navigând cu umor prin acest univers plin de personaje bizare, aproape suprarealiste. Iancu relatează trăirile, conflictele, emoţiile şi tensiunile cu care se confruntă personajele sale, atât în raport cu ele însele cât şi cu restul lumii.

„Xanax e un roman brutal scris cu tandreţe, construit din sute de întâmplări adevărate, amuzante şi triste în acelaşi timp, pentru care eu şi personajele mele am plătit, cu toţii, de fiecare dată un preţ, mai mic sau mai mare”, l-a caracterizat Liviu Iancu. „Am scris «Xanax» ca un antidot împotriva depresiei şi a plictiselii”, a mai declarat autorul, care mărturiseşte că pentru personajele cărţii s-a inspirat din perioada anilor de după ’89.

Liviu Iancu, cunoscut jurnalist de turism, a început să lucreze în presă în anul 2000. A lucrat la agenţii de presă, ziare şi reviste cu specific economic. În prezent, scrie pentru Profit.ro, unde a publicat o serie de editoriale apreciate de cititori. Câteva dintre acestea se regăsesc şi în „Xanax”.

Foto: Xanax – facebook

06
/12
/20

Joi, 3 decembrie 2020, în cadrul Conferinței Naționale a Managerilor Culturali (CNMC), Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) a anunțat rezultatele parțiale ale celui mai recent studiu „Tendințe ale consumului cultural în pandemie”, sondaj de opinie care reflectă intenția respondenților de a desfășura activități culturale în spațiul public și non-public pe parcursul anului 2020.

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.