Romanul Nadja de Andre Breton poposeşte la Librãria Kyralina
https://www.ziarulmetropolis.ro/romanul-nadja-de-andre-breton-poposeste-la-libraria-kyralina/

Apãrut de curând la Polirom, romanul Nadja (coordonat de cãtre Bogdan Alexandru Stãnescu) dispune de o traducere din limba francezã şi de o postfaṭã din partea lui Bogdan Ghiu. Astfel, Nadja  este pentru prima oarã publicat în România.   Subiectul romanului Nadja este complicat de simplu : un bãiat se îndrãgosteşte de o fatã pe care […]

Un articol de Andrada Văsii|18 februarie 2013

Apãrut de curând la Polirom, romanul Nadja (coordonat de cãtre Bogdan Alexandru Stãnescu) dispune de o traducere din limba francezã şi de o postfaṭã din partea lui Bogdan Ghiu. Astfel, Nadja  este pentru prima oarã publicat în România.

 

Subiectul romanului Nadja este complicat de simplu : un bãiat se îndrãgosteşte de o fatã pe care o vede pe strãzile Parisului. Uşor, uşor Nadja se metamorfozeazã într-o poveste complexã, presãratã cu evoluṭia mentalã a personajului principal şi cu trãirile acestuia.

 

Publicat în 1928, romanul Nadja s-a înscris în galeria marilor cãrṭi ale secolului. Exponent de bazã al suprarealismului, tomul Nadja se prezintã ca o incursiune în hazardul existenṭei şi în desluşirea stãrilor mentale.

 

Nadja va beneficia de o discuṭie la Librãria Kyralina, începând cu ora 18.00  în prezenṭa lui Radu Toma.

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.