Roxanne, Q&A la NCRR
https://www.ziarulmetropolis.ro/roxanne-qa-la-ncrr/

Pe 1 si 2 februarie, Noul Cinematograf Al Regizorului Român vă oferă un Preview al Premiilor Gopo, unde publicul va putea viziona o selecţie cu cele mai bune filme româneşti din 2013. Printre acestea, va fi proiectat şi Roxanne, de Valentin Hotea.

Un articol de Petre Ivan|30 ianuarie 2014

Pe 1 si 2 februarie, Noul Cinematograf Al Regizorului Român  vă oferă un Preview al Premiilor Gopo, unde  publicul va putea viziona o selecție cu cele mai bune filme românești din 2013. Printre acestea, va fi proiectat şi Roxanne, de Valentin Hotea.

Pe 1 februarie, de la ora 20:00, va fi proiectat Roxanne, în regia lui Valentin Hotea. La finalul filmului, publicul va avea ocazia să discute cu echipa din spatele producției.

Vor fi prezenți la Q&A regizorul Vali Hotea, actorii Serban Pavlu, Anghel Damian  și scenarista Ileana Muntean.

Roxanne este o poveste despre prietenie, trădare și curaj. Inspirat din experiența personală a regizorului, filmul vorbește despre consecințele unor greșeli din trecut care ne afectează viața de acum, dar și viețile generațiilor viitoare.

„Roxanne vorbește despre generația mea, care a trăit jumătate din viață sub un regim totalitarist și cealaltă jumătate într-o societate care încă își mai caută liniștea interioară.

Este vorba despre viața într-o zonă cenușie asupra căreia am încercat să „pun o lumină roșie” („put on the red light”) – așa cum spun versurile melodiei The Police”, declară regizorul.

Roxanne

Producătoarea Ada Solomon: „Roxanne este o poveste despre oameni mari care întâmplător sunt puși în fața trecutului lor. O poveste actuală despre prietenie și trădare.”

Noul Cinematograf al Regizorului Roman se află în incinta Muzeului Ţăranului Român (intrarea Monetariei nr 3).

Foto cu Roxanne şi Ada Solomon – Cinemagia şi NCRR

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.