Ruxandra Donose, cap de afiş la festivalul de muzică clasică de la Verbier
https://www.ziarulmetropolis.ro/ruxandra-donose-cap-de-afis-la-festivalul-de-muzica-clasica-de-la-verbier/

Mezzosoprana Ruxandra Donose va concerta, astăzi, de la ora 19.00, la prestigiosul Festival de muzică clasică de la Verbier din Elveţia, una dintre cele mai importante manifestări de acest gen din întreaga lume, potrivit site-ului evenimentului.

Un articol de Petre Ivan|21 iulie 2014

Festivalul de la Verbier (Elveţia) se desfăşoară între 18 iulie şi 3 august. Ruxandra Donose va urca pe scena festivalului luni, în opera “Damnaţiunea lui Faust (La damnation de Faust)” de Hector Berlioz, în rolul Margaretei, alături de Charles Castronovo (Faust), Willard White (Mefisto), Charles Dekeyser (Brander). Artiştii vor fi acompaniaţi de Verbier Festival Orchestra, sub bagheta lui Charles Dutoit.

Ruxandra Donose

Ruxandra Donose

Cu un nume consacrat pe marile scene ale lumii, Ruxandra Donose are o carieră deosebită, parcursul său artistic cuprinzînd concerte şi spectacole de operă pe scenele unor importante instituţii muzicale precum Opera din Los Angeles, Deutsche Oper Berlin, Opera din Cincinnati, Wiener Konzerthaus, Carnegie Hall, Bayerische Rundfunk din München, Konzerthaus Berlin, Royal Opera House “Covent Garden”, Metropolitan Opera, Staatsoper din Viena, Opera Naţională Finlandeză, Teatrul “La Fenice” din Veneţia, Opera din San Francisco, Opera din Dallas, Filarmonica din Berlin.

Recent, artista a primit cronici elogioase în presa britanică pentru interpretarea rolului “Compozitorul” din opera “Ariadne auf Naxos” montată recent pe scena Royal Opera House (Covent Garden), în regia lui Loy Christopf.

Foto cu Ruxandra Donose – wikipedia, facebook

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.